Tugay: CHP’de değişim tam olgunlaşmadı, bitmedi bu süreç

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisindeki değişim sürecinin tam olarak olgunlaşmadığını belirterek, “Toplumdan bu değişim, dönüşüm sürecine destek mesajı bekliyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Halk TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Tugay CHP’de Kurultay sürecinden sonra başlayan değişimin tam olarak olgunlaşmadığını belirterek, “Bitmedi bu süreç. Biz bir şeylere başladık. Ama bunun arkasının gelmesi için bu seçim çok önemli. Toplumdan bu değişim, dönüşüm sürecine destek mesajı bekliyoruz” dedi

İKTİDARA OY VERENLER DE RAHATSIZ

Türkiye’de insanlarımızın mutsuz ve rahatsız olduğunu hatırlatan Tugay, “İnsanlarımız mutsuz, rahatsız. İktidara oy verenler de rahatsız. Onlar da durumun iyi olmadığını düşünüyor. AK Parti’nin kendi üyeleri arasında bile çok ciddi rahatsızlık ve umutsuzluk olduğunu gözlemliyoruz. Bunun sonucunda toplumsal bir muhalefet ortaya çıkıyor. Ülkemizde toplumsal muhalefet iktidarı devirebilecek güçte. Sorun şu. Toplumsal muhalefet bir şeyin arkasında, bir başka şeyin arkasında bir araya gelemiyor. Biz 14 Mayıs 28 Mayıs seçimlerinden sonu bunu parti olarak tartışır hale geldik. Alternatif üretilmesi gerektiği görüşünde birleştik” dedi.

YEREL SEÇİM SONUCUNDA ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR

“Partimizin içindeki o değişim ve dönüşüm sürecini sığlaştırmaya çalışanlar, niteliksizleştirmeye çalışanlar bu gerçeği ihmal ediyorlar” diyen Tugay şu bilgileri verdi: “CHP’de biz me yapalım da toplumsal muhalefeti birleştirmeyi sağlayacak bir muhalefet yapmaya çalışalım diye düşünerek başladı bu değişim ve dönüşüm süreci. Yoksa Genel Başkanı değiştirmek adına değil. Tamamen yeni bir siyaset arayışıyla başladı. Şu anda bu tam olgunlaşmadı. Bitmedi bu süreç. Biz bir şeylere başladık. Ama bunun arkasının gelmesi için bu seçim çok önemli. Toplumdan bu değişim, dönüşüm sürecine destek mesajı bekliyoruz. Toplumun geniş bölümünü kapsayıcı bir anlayış var. Sosyal devleti savunan bir anlayış var. Gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla rol sahibi olmasını savunan ve bunu gösterdiği adaylarla örnekleyen bir anlayış var. Tamamen yenilikçi kadroları göreve getiren bir anlayış var. Yerel seçimden sonra ortaya koyacağımız yenilikçi politika uygulamalarıyla demokrasiyle, sosyal politikalarıyla ve kalkınma belediyeciliğiyle yeni bir tür siyasetin örneğini ortaya koyacağız. Bu yerel seçim sonucunda erken seçim süreci de başlayabilir.”

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz