Bahar heyecanıyla coşku İzkitap Festte

Bu sene 3.'sü gerçekleştirilen İzmir Kitap fuarı İzkitap Fest bahar coşkusuyla bugün Kültürpark’ta açıldı. Fuar 19-28 Nisan tarihleri arasında birçok okuyucuyu ve yazarı bir araya getirecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

ELANUR SARIKAYA/ EGELİ GAZETE- Bu sene 3.’sü gerçekleştirilen İzmir Kitap fuarı İzkitap Fest bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanın açılış konuşmasını yapması ile başladı. Açılışta Başkan Tugay’a  SNS Fuarcılığın Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu ve Türk Edebiyatı Yazarı Ahmet Ümit eşlik etti. Fuar 19-28 Nisan tarihleri arasında 300’ü aşkın yayınevi ve 50’ye yakın sahafı okuyucusuyla buluşturacak. İmza günleri, söyleşiler ve konserlerin olacağı fuar ziyaretçilerini 10 gün boyunca Kültürpark’ta ağırlayacak.

 

“Fuarlarımızı Cumhuriyetin en önemli günlerinde düzenliyoruz”

Açılış konuşmasında yer alan SNS Fuar Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu Kültürkpark'ta  aldığım derin bir nefes  bana günümüz yaşamında olağanüstü hızla akan süreyi geride bırakıtırıyor dedi ve sözlerine “Yılda iki kere yaptığımız kitap fuarımızı Cumhuriyetimizin en özel günlerinde düzenliyoruz. Açılışını yapacağımız izkitap Fest ilkbaharı, ulusal egemenliğimizin sonbaharı kuruluşumuzun coşkusuyla   gerçekleştiriyoruz çünkü Cumhuriyet aydınlanması yolunun bilim bilgi ve sanat olduğunu biliyoruz” diyerek devam etti. Bu sene ki fuarın konusunun çocuk edebiyatı olduğunu söyleyen Simsaroğlu “Yayınevlerimizle çocuk edebiyatına dair bir sürü söyleyişi, imza ve atölyeler hazırladık. Çocuklarımız İzkitap Festte tohumda dikecek, boyamada yapacak, masalda dinleyecekler” dedi.

“kitap olmazsa cehaleti nasıl ortadan kaldıracağız”

İzkitap Feste Onur konuğu olarak katılan dünyaca ünlü Türk Edebiyatı Yazarı Ahmet Ümit özgürlük aşığı bir şehirde kitap fuarının onur konuğu olmanın muhteşem bir şey olduğunu söyledi ve bu onura laik gören herkese teşekkür etti. Türkiye'deki kitap okumama sorununa değinen Ümit “ Kitap okunmazsa cehaleti nasıl ortadan kaldıracağız, okulda verilen eğitim belli ama çocuklarımıza edeyatı nasıl sevdireceğiz bu en önemli meselelerden biri olarak duruyor. Buna verdiğim bir yanıt da şudur nasıl ki çocuklarımız için süt, et, yumurta, ıspanak ve herhangi bir  gıda mahsülü zorunluysa kitap okumanında zorunlu olması gerekiyor. Bu artık lüks değil bir roman okumak bir, masal okumak, bir şiir okumak, edebiyat, sanat lüks değil eğer bunlar olmazsa Türkiye maalesef karanlıktan kurtulamıyor” dedi. Okuyucularından İzmir’le ilgili roman isteği geldiğini de söyleyen Ümit “ İzmir’le ilgili roman yazmadan ölmeyeceğim” dedi.

“Kamu yayıncılığına yeni bir soluk getirdik”

Yerel seçimlerden sonra ilk fuar açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak  Türkiye'de ilk defa açık alanda kitap fuarı gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocuklar büyüdükçe merak duygularını kaybetmesin, okumaktan, hayal etmekten vazgeçmesinler diye bu ilk festivali 23 nisan ulusal egemenlik bayramında gerçekleştirdiklerini de ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kitaba çok önem verdiklerinden bahseden Tugay “Yayın dünyasına İzmir Büyükşehir Belediyesi yayınlarını kazandırmış bulunuyoruz. Bir yılda 35 kitabı yayınlayarak kamu yayıncılığına yeni bir soluk  getirdik “ dedi.

 

Konuşmaların yapılmasının ardından Başkan Tugay’a birçok vatandaş stant ziyaretlerinde eşlik etti. Başkan Tugay bütün stantları gezerek görev alan arkadaşlara kolaylık diledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz