İzmir’de nostaljik hafta

İzmir’in kültür ve sanat ajandasının sayfalarında bu hafta buram buram nostaljiyi yaşatan isimler yer alıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Bir dönemin en popüler gruplarından Ayna, 17 Nisan’da Hayal Kahvesi Ege Perla’da sevenleriyle buluşacak.

 

Haftanın en özel etkinliklerinden biri de 18 Nisan’daki Bulutsuzluk Özlemi’nin konseri. Nesillerin eskitemediği grup, Hayal Kahvesi’nde sahne alacak.

 

Güzelliği ve şarkılarıyla sevenlerinin kalbinde taht kuran Ayşegül Aldinç 20 Nisan’da SoldOut Performance Hall’da olacak.

 

Holly Stone İzmir’de 20 Nisan’da “Yonca Bizi 90’lara Götür Daha da Geri Getirme” konserinin yıldızı ise yıllara yenilmeyen bir isim, Yonca Evcimik…

 

Haftanın diğer etkinlikleri ise 20 Nisan’da Hangout PSM’deki Madrigal, aynı gece Hayal Kahvesi Ege Perla’daki Soner Kabadayı ve Ooze Venue’deki Emre Aydın konserleri…

 

Tiyatroya gelince, 19 Nisan’da Sahne Tozu Tiyatrosu'nun efsane oyunu Yedi Kocalı Hürmüz Haldun Dormen Sahnesi’nde sevenleriyle olacak.

 

Klasikleşen bu eserin hikayesini yeniden hatırlatalım:

“İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan ve güzelliğiyle tüm erkekleri kendine hayran bırakan Hürmüz' ün, tam altı kocası vardır. Bir kadının altı tane kocasının olması biraz garip de Hürmüz yine de gönlünün sultanını aramaktan vazgeçmez... ve sonunda onu bulur; Doktor! Hürmüz'ün bu zamana kadar oynadığı tüm oyunlar artık kontrol edilemez hale gelmiştir. Bakalım Hürmüz bu karmaşadan kurtulabilecek midir?”

Oyunun yazarı Sadık Şendil, yöneteni ise Çağlar İşgören…

Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde 17, 18, 19, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde Majestik adlı oyun sahnelenecek. Peter Quilter’in yazdığı, Nazlı Gözde Yolcu’nun çevirdiği ve Metin Arslan’ın yönettiği oyunun konusu şöyle:

“Geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Hikmet Bey yoğun bakıma girmeden önce kızı Şebnem’e vasiyette bulunur. Majestik Tiyatrosunun eski görkemine kavuşup yeniden açılmasını istemektedir. Bunun için de bu tiyatroyu seven ve emeği geçen beş kadına güvenir. Onların el ele verip iş birliği yapmalarını ister. Birbirinden farklı bu beş kadın Majestik Tiyatrosunu yeniden açmak için büyük bir maceraya atılırlar.”

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz