İzmir'in 'bayramlık' programı: İşte Ramazan Bayramı tatilinde gidilebilecek yerler

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden İzmir de kent merkezindeki mekanlarıyla, çevre ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleriyle, kahvaltı ve yemek mekanlarıyla, sahneleriyle eğlenmeyi ve gezmeyi sevenleri kucaklamaya hazırlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

KEREM YEĞİNBOY/EGELİ GAZETE-Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatili başladı, bu tatilden yararlanmak isteyenler de gezi hazırlıklarına başladı.

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden İzmir de kent merkezindeki mekanlarıyla, çevre ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleriyle, kahvaltı ve yemek mekanlarıyla, sahneleriyle eğlenmeyi ve gezmeyi sevenleri kucaklamaya hazırlanıyor.

Tarihi mekanları keşfetmeyi tercih edenlerden deniz kenarında temiz hava almak isteyenlere, güzel bir kahvaltıyla bayram sabahına başlamayı düşünenlerden bir bahar akşamı konserinde stres atmaya ihtiyaç duyanlara kadar herkese uygun tatil önerilerini yazımızda sizlerle paylaştık.

 

Efes, Bergama, Agora…

 

Selçuk ilçesinde yer alan ve Roma, Yunan ve Türk medeniyetlerinden izler barındıran Efes Antik Kenti, tatilde tarihi bir yolculuk yapmak isteyenler için en uygun adreslerden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş bu antik kent, 9 bin yıllık kesintisiz yerleşimin tanıığı. Ayrıca, bölgedeki Meryem Ana Evi, Ekümenik Konsülü ve İsa Bey Höyük de keşfetmeye değer.

 

Bakırçay Havzası’nda medeniyetlerin buluştuğu Pergamon Antik Kenti, medeniyetleri buluşturan bir destinasyon olarak tarih severleri ağırlamaya hazırlanıyor.  Prehistorik dönemlere kadar uzanan yerleşim yerlerini barındıran Bergama, modern ilçe merkezinde geleneksel lezzetler sunan restoranlarıyla da tatil severleri ağırlıyor.

 

İzmir merkezinden uzaklaşmadan tarihi hava solumak isteyenler için ise en uygun adres Kemeraltı mevkisindeki Agora Örenyeri… Kemeraltı ve Kadifekale arasında kurulan Smyrna Antik Kenti, önemli kısmı milattan sonra 2. Yüzyıla tarihlenen kalıntılarıyla Helenistik ve Roma dönemlerinin tanıklığını yapıyor.

 

Çeşme, Karaburun, Urla, Foça…

 

Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden Çeşme, her tatil günü binlerce insanı ağırlıyor. Belki de bu nedenle İzmirliler, bayram günleri yoğunluğu, trafiği ile içinden çıkılmaz hale gelen bu güzelim ilçeden uzak duruyor. Ancak, her gün Çeşme’ye 30 dakikada ulaşacak kadar şanslı olan İzmirlilerden değilseniz, cennetten bir parça olan bu sahil bölgesini bayram yoğunluğu dinlemeden keşfedebilirsiniz. Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi de taş evleri, rüzgar sörfüne ev sahipliği yapan kıyıları ile ziyaret edilmesi gereken noktalardan…

 

Karaburun, İzmir şehir merkezine 100 kilometre uzaklıktaki bir turizm bölgesi. Bakir koyları, iskelesi, Dilek Pınarı, Saip Köyü, Sarpıncık Feneri, Sazak Köyü ve Kaynarpınar bölgesi ile bayram gününü gerçek bir bayram gibi yaşamak isteyenlere özel bir ilçe Karaburun.

 

Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Urla ilçesi de muhteşem doğası, plajları, balık lokantaları ile gözde merkezlerden. İskelesi, Çeşmealtı bölgesi, Sanat Sokağı, Bağ Yolu ile Bademler, Barbaros ve Özbek köyleri bayram tatilinden bir gününüzü dolu dolu yaşamanızı sağlayabilir.

 

Henüz insanoğlunun doğasını bozamadığı Foça da bir tatil gününü deniz yakınında geçirmek isteyenlere hitap edebilir. Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve adını nesli tükenmekte olan foklardan alan Foça, sahili ile kent yaşamının yoğunluğundan sıkılanlara huzurlu bir nefes oluyor.

 

Çeşme, Karaburun, Urla, Foça’yı gezmek için tercih edenlerin, yol üstünde uğrayabileceği çok sayıda kahvaltı salonu ve restoran da bulunuyor.

 

İzmir’in tüm bu ilçelerinde ayrıca gece hayatı da eğlenmek isteyenlere kucak açıyor.

 

Ceylan Ertem ve Simge konserleri

 

Tatili, unutulmaz bir konserle hatırlamak isteyenlere de özel alternatifler var İzmir’de.

 

Derya Uluğ, 11 Nisan’da Kaya İzmir Thermal Convention’da sevilen şarkılarını seslendirecek.

 

Bir başka ünlü isim Simge Sağın, 12 Nisan’da Ooze Venue’de hayranları ile buluşacak.

 

Şarkılarıyla gönüllerde taht bulanlardan Ceylan Ertem ise 13 Nisan’da Sezen Aksu Tribute konser ile Hangout PSM’de sahne alacak.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz