Soyer: Tekrar aday gösterilseydim ilk projem İZMAN olacaktı

Yerel seçim heyecanı ve seçim kampanyası son sürat devam ederken, Genel Başkanlar il il gezmeye, mitinglere  ve ziyaretlere devam ediyor. Cumhuriyet Halk Parisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'e bir dizi etkinlik için ziyareti kesinleşmişti. Bugün ilk olarak saat 15.00'de İzmir Ticaret Odası'nda, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası iş birliği ile hazırlanan İzmir iş dünyası toplantısına katıldı. Toplanıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay da katıldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'e bir dizi etkinlik için geldi. Özel'in ilk durağı İZTO'da İş insanları toplantısına katılmak oldu. Toplantıya mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay katıldı. Tunç Soyer yaptığı konuşmada,  "8 Nisan 2019'da mazbatamı alırken bu şehir için çalışacağımı söylemiştim. Ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşirken hiç bir zaman bunu bahane etmedim" diyerek başladı. "Ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşirken hiç bir zaman bunu bahane etmedim. 1 milyar liranın üzerinde yatrım getiren tek belediye olduk. Daiıma çok renk daima çok nefesten yana olduk laikliği savunmak için çok çabaladık." ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN DAHA İLERİ GİTMESİNDEN KORKTULAR
İzmir Parti devleti tarafından 22 yıldır fakirleştirildi diyen Soyer," İzmir 2023 yılında 440 milyar lira vergi ödemiş. bunun 100 milyar klirası harcanmış 71 milyar lirası personel gideri 14 hizmetler için harcanmış ve 13 milyar lirası yatırımlar için harcanmış. Bu rakama başka bir rakamla bakamak  mümkün. Hükümetin İzmir için ayrıdğı bütçe yüzde 0.4. İzmir'in daha ileri gitmesinden korktular. İzmir eşitlikçi ruhuyla kendisi ve kendisi gibi olmayanları da kapsayan bir şehir" dedi.
Soyer Körfez ve koku meselesi'ne değinerek şöyle konuştu: "Göreve geldiğimde kokan bir körfez devraldım gelecek başkana kokmayan körfez devrediyorum. Ölçümler şimdiden yüzülebilir hale geldiğini söylüyor. Bunun yanında 4. faz gibi projeler yer alıyor. Körfez temizliği için bir firmayla anlaşıldı. Bunun parası ödendi Paris'te kendim gidip görüştüm. Herkes emin olsun ki doğru yoldayız"
Deprem ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak Soyer şöyle konuştu: "İzmir'in kırmızı çizgilerini belirlemeye başlamıştık. İzmir için yeni bir kentsel tasarım yapmak geerekiyor. Parsel değil ada bazında yapmak gerekiyor. 


TEKRARDAN ADAY GÖSTERİLSEYDİM İLK PROJEM İZMAN'DI 
Bir diğer konunun ulaşım olduğunu ifade eden Soyer," Benim pes edilmiş haliyle devraldığım Buca Onat tüneli'nin 2 yıllık işi kaldı açılacağını  görücez. Buca metrosu bitti, sadece Gaziemir- Karabağlar başlamadı. Onun da projesi tamam o da  yeni dönemde başlayacak.A day gösterilseydim ilk projelerimden biri İZMAN olacaktı. Şehirlerarası ulaşımı sağlayacaktı. İzmir- Manisa arası metro olacaktı"  dedi.

SON NEFESİME KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM
İzmir asla ama asla vazgeçmez bağımsız bir karakterdir diyen Soyer, "Dilerim ve umut ederim değişim süreci dönüşüm ile devam eder. İzmir'de ektiğimiz her bir tohumun bekçisi olacağız. Cumhuriyet devrimleri tek gerçek pusulamız olacak. Son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. Mutlaka başaracağız. Daima Cumhuriyet. Daima ... Daima İzmir.. "diye konuştu

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz