Bakanlıktan İzmir’e; Avrupa, ABD ve Kanada’dan “dijital göçmen” daveti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir, İstanbul ve Dalaman için “dijital göçmen” çalışması başlattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EFSUN ERBALABAN YILMAZ/EGELİ GAZETE-Avrupa Birliği fonuyla desteklenen yayın organı Euronews İngilizce haberler sitesinde İzmir, İstanbul, ve Dalaman’ın dijital göçmenleri çağırdığını duyurdu. Haberde, Türkiye’nin yabancı uzaktan çalışanlar için dijital göçmen vizesi başlatan son ülke olduğu belirtildi.  Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının, ilk başvurularını tamamlayabileceği özel bir web sitesi oluşturduğu ve İstanbul, Dalaman ve İzmir gibi destinasyonlara dijital göçmen beklediği vurgulandı.

GÜÇLÜ ALT YAPIYA VURGU
“İstanbul, Dalaman, İzmir: Türkiye'nin yeni dijital göçmen vizesi ile nereye gitmeli?" başlıklı haberde, "Binlerce yıllık antik şehirler, ormanlar arasına gizlenmiş benzersiz koylar, turkuaz denizler, dinamik insanlar, büyük şehirler; Türkiye'nin hepsi var. Ayrıca, bu güzel ülke ekonomi ve iş dünyası açısından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olup güçlü altyapı hizmetlerine sahip" ifadeleri kullanıldı. 

TÜRKİYE’NİN DİJİTAL GÖÇMEN VİZESİ İÇİN KİMLER UYGUN?
İzmir’in Selçuk ilçesindeki ünlü antik kent Efes’in fotoğrafıyla yayınlanan haberde, dijital göçmen vizesi ile ilgilenenlere yönelik şu bilgiler de yer aldı:
“Türkiye'nin dijital göçmen vizesine ilgi duyanların 21 ile 55 yaşları arasında olmaları gerekiyor. Başvuruların çoğu AB ülkelerinden, ayrıca İngiltere, ABD ve Kanada'dan kabul ediliyor. Ek koşullar arasında üniversite diplomasına sahip olmak, bir iş veya iş sözleşmesine sahip olmak ve aylık 3.000 dolar (2.800 euro) veya yıllık 36.000 dolar (33.800 euro) geliri kanıtlayabilmek bulunuyor.”
Türkiye'deki dijital göçmenler için en iyi lokasyonlar başlıklı bölümde ise İstanbul’un “büyük şirketlere ve küçük girişimlere ev sahipliği yapan bir iş merkezi, 20 milyon nüfuslu bir metropol, farklı kültürlerin buluşma noktası ve binlerce yıllık medeniyetlerin izlerinin birleştiği tarihi bir merkez" olduğu hatırlatıldı. 
Dijital göçmenler için Ege Denizi’nde bulunan İzmir’in de yıl boyunca sıcaklık ve mavi bayraklı plaj arayanlar için ideal olduğu belirtildi. 
Ege kıyısındaki Dalaman’ın "kalabalıktan kaçmak için kolay bir kaçış, etkileyici bir boş zaman aktiviteleri çeşitliliği ve bu cennet gibi yerden çalışmak isteyenler için güçlü bir altyapı sunduğu kaydedildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz