İzmir Aile Hekimleri Derneğinden Sağlık Bakanlığına önemli çağrı: Risk grubunda en üstlerde yer alan sağlık çalışanlarının eşlerinin acilen aşılaması başlamalı

Koronovirüs salgını mücadelesinde bir yılı aşkın süredir büyük fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanlarının hala aşılanmadığı ve büyük bir risk altında olduğu belirtildi. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, sağlık çalışanlarının evlerine getirebileceği Koronavirüs mikrobuna karşı eş ve yakanlarının savunmasız olduğuna dikkat çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Koronovirüs salgını mücadelesinde bir yılı aşkın süredir büyük fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanlarının hala aşılanmadığı ve büyük bir risk altında olduğu belirtildi. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, sağlık çalışanlarının evlerine getirebileceği Koronavirüs mikrobuna karşı eş ve yakanlarının savunmasız olduğuna dikkat çekti. Bir an önce sağlık çalışanlarının eşlerinin aşılanması gerektiğini vurgulayan Dr. Kocaman, “İzmir Aile Hekimleri Derneği olarak Sağlık Bakanlığı’na çağrımızdır. 60 yaş üstü vatandaşlarımızın eşleri aşılanacak ama en büyük risk grubunda olan sağlık çalışanlarının eşleri hala aşılanmadı. Acilen bu konuda bir düzenleme yapılmalı ve en başta yapılması gereken hatadan bu  geç te olsa dönülmeli ve tüm sağlık çalışanlarının eşleri aşılanmalıdır” dedi. Son 3 haftada vaka sayılarının 3 katına çıktığını hatırlatan Dr. Kocaman, aşılama çalışmalarının haz kazanması gerektiğini ifade etti.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz