İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı uyardı: Koronavirüs vaka sayıları üç haftada yüzde 85 arttı, “normalleşme” kuralları mutlaka gözden geçirilmeli  

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı son üç haftada vaka sayısının yüzde 85 oranında artış gösterdiğini belirterek “normalleşme kurallarının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre Koronavirüs haritasında İzmir’de 100 bin kişide 78,57 kişide vaka görüldüğü dikkat çekti. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı son üç haftada vaka sayısının yüzde 85 oranında artış gösterdiğini belirterek “normalleşme kurallarının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 100 bin de 42 olan vaka sayısının ilk hafta yüzde 25, ikinci hafta yüzde 56 ve üçüncü hafta da yüzde 85 oranında artış gösterdiğini vurgulayan Çamlı, bu artışa rağmen gerekli kararların alınmadığını hatırlattı. Böyle giderse sağlık sistemi yükü taşımaz Türkiye 5 bine inen rakamların son 3 haftada 15 binleri aştığını ifade eden Çamlı şöyle konuştu: “Yeni vaka çıkışı açısından dün itibariyle Avrupa’da birinciyiz. Böyle giderse sağlık sistemimiz bu yükü taşıyamaz hale gelir. Vaka artışları bu hızdan giderken, yavaş ilerleyen bir aşılama süreci yaşıyoruz. Toplum bağışıklığından çok uzak bur durumdayız. Virüsün mutasyona uğrama durumu da var. Bu durumda kontrollü normalleşme sürecinin yeniden ele alınması gerekir. Bu süreci esnafa, yoksul insanlara, yaşlılara daha fazla yük getirerek sürdüremeyiz. Bu kesimlere mutlaka sosyal destekler sağlanacak çözümler üretilmeli. Toplumsal dayanışma içinde, sosyal devlet ilkesi öne çıkarılmalı.” [caption id="attachment_23636" align="alignnone" width="335"] Op. Dr. Lütfi Çamlı[/caption] Normalleşme süreci açıklanırken duruma göre yerinde karar alınacağının açıklandığını vurgulayan Dr. Çamlı, “15 günde bir değerlendirme yapılıp yeni tedbirlerin uygulanacağı söylendi. Hem bu yönde açıklama yapıp hem İstanbul ve İzmir gibi kentlerde büyük oranlardaki artışa rağmen bir şey yapılmadı. Topluma kalabalıklardan, kapalı ortamlardan uzak tutulmasına, cenazelerin 30 kişiden fazla yapılmaması uygulaması varken kapalı salonlarda çok sayıda kişinin katıldığı toplantılar yapıldı. Yapılan çifte standartlar, vatandaşların da tedbirlerden uzaklaşmasına neden oldu” dedi.      

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz