Fenerbahçe Alanyaspor’a takıldı, Galatasaray haftalar sonra liderliğe yükseldi

Süper Lig’in 25’inci haftasında Fenerbahçe 2 puan kaybetti. Galatasaray liderliğe yükseldi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Süper Lig’in 25’inci haftasında Fenerbahçe 2 puan kaybetti. Galatasaray liderliğe yükseldi

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe 2 puan kaybederek 64 puanda kalırken Galatasaray haftalar sonra 66 puanla liderliğe yükseldi.

KARTAL: SONUNA KADAR BU YARIŞIN İÇİNDE OLACAĞIZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Alanyaspor beraberliği sonrası, “Taraftarlarımızı mutlu etmeyi çok istedik. Sonuçta bu bir yarış, uzun bir maraton. Oyuncularımla berabere sonuna kadar bu yarışın içinde olacağız. Taraftarlarımız sakin olsunlar. Bize güvensinler” dedi.  

 Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu akşamki maça gerçekten Gaziantep maçı ardından çok iyi hazırlanmıştık. Rakibin kontra oyunu maçtan önce oyuncularımla konuşarak bunları çalışmıştık. Maç başından sonuna kadar oyun üstünlüğü bizim elimizdeydi. Sonuçta 2-1 de öne geçtik. Bu bir lig maçı biz 3’ü, 4’ü ararken gol yedik. Bunları tasvip etmiyoruz. Taraftarlarımızı mutlu etmeyi çok istedik. Sonuçta bu bir yarış, uzun bir maraton. Oyuncularımla berabere sonuna kadar bu yarışın içinde olacağız. Taraftarlarımız sakin olsunlar. Bize güvensinler. Rakip de iyi mücadele etti fakat buraya hangi takımla oynarsak oynayalım oyuncular yerden kalkmıyorlar. Sürekli oyun hızımı yavaşlatıyorlar; hakemleri de uyardık. Bugün berabere kaldık. Üzgünüz. Yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Kadıköy’de taraftarlarla ilgili sorulan soruya Kartal, “Taraftarlarımız her maç olduğu gibi bu akşam da takımı, oyuncularımı çok güzel desteklediler. Çok çabuk gol yedik. Zorladık, istedik, değerlendiremedik olmadı. Taraftarlarımız her şeyimiz onları mutlu etmek için oynuyoruz” yanıtını verdi.

İsmail Kartal, ‘Yine aynı 11 ile mi çıkardınız’ sorusuna, “Aynı 11 ile çıkardım” dedi.

ÖNÜMÜZDE 13 LİG MAÇI VAR

Maçın son dakikalarında uzun toplarla çıkıldığı sorusuna yanıt veren Kartal, ligin kalan bölümüyle ilgili ise şunları söyledi:

  “Ara ara uzun toplarla oynamış olabiliriz ama oyunun bütün genelince savunmanın baskısını kırarak topla çıktık, çok pozisyonlar ürettik. İsteği, coşkusu bazı oyuncularda panik oluşturmuş olabilir. Bu maç geride kaldı, bundan ders çıkaracağız. Çalışıp, hazırlanacağız Rize’ye gideceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Daha önümüzde 13 tane lig maçı var. Bu yarışta neler olacak hep beraber göreceğiz.”

Uzun zaman sonra süre bulan Ryan Kent’in performansı ve liste ile ilgili konuşan İsmail Kartal, “Ryan Kent, değerli oyuncumuz. İsmini de Avrupa listesine yazdık. Türkiye ligi için 48 saat içerisinde federasyona liste vereceğiz. Şu anda elimizde 15 tane oyuncumuz var 1 tanesini dışarı çıkaracağız. Ekibimle birlikte bunun kararını vereceğiz” şeklinde konuştu.

FATİH TEKKE: HAK EDİLEN 1 PUAN

 Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe’nin kaliteli bir takım olduğunu ifade ederek hak edilen 1 puan aldıklarını söyledi.  

  Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Alanyaspor, konuk olduğu Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, “Fenerbahçe gibi bir takıma, belki tarihinin en iyi oyuncularından kurulu, Kadıköy’de düşmemek için oynayan bir Alanyaspor. Kaleye yaklaştırmamak 1. planımdı. Kenarda birebir eşleşmelerde bazen üstünlük sağladılar bize. Maçı kaybedebilirdik de. Bizim son dakikalarda galip gelebileceğimiz fırsatlar yakaladık. 1 puan çok önemli. Asıl periyot bundan sonra başlıyor. Kafamızdaki puanları kazanmamız lazım. Oyuncularımın ayağına sağlık. Bugün bence hak edilen 1 puan” ifadelerini kullandı.

  “Planın çoğu kısmı tuttu”

  Fenerbahçe ile karşılaşan teknik direktörler arasında ilk 3 maçta kaybetmeyen isimler arasında olduğu hatırlatılan Tekke, “Şans herhalde. İyi oyunculardan kurulu bir takım, her maç gayet iyi oynuyorlar. Alanyaspor olarak beklenilen pozisyonları vermedik. Planda, bugün çoğu kısım tuttu diyebilirim. Oyuncularımın emeği çok fazla. Bazen tutmuyor. Geçen hafta galip gelmemiz gerekirken mağlup olarak bitirdik” yanıtını verdi.

“Hakemlere maçın başında ‘Allah aşkına maçı durdurmayın’ dedim”

Hakem performansı ve tartışılan pozisyonlarla ilgili ise Fatih Tekke, “Devre arasında koridorda bir tartışma olmuş. Pozisyonları ise izlemedim. Penaltı pozisyonu, izleyenler itiraz ediyor. Hakem net karar verince, ben kulübeme kızıyorum. Bunlar çok önemsenmiyor. Tüm ambiyanstan buradan 1 puanla ayrılmak değerliydi. Ferdi’yi etkili alana sokmadık. Birebirleri fena oynamadık. Hakemlere maçın başında ‘Allah aşkına maçı durdurmayın’ dedim. Biz Alanyaspor olarak böyle bir şeyi istemem. Böyle bir şey asla yok. İlk 10-15 dakika bize baskı yapabileceklerini düşündüğüm için ikinci topa çevirdi. Ambiyanstan cesaretleri kırılmasın diye. Genel hatlarıyla eleştiriyi kabul ediyorum ama Alanyaspor’da yok. Oyuncularımdan bugün istediğim cesaretimizi kazanmamızdı. Oyun anlamında bundan muzdaribim” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz