EYT'li için kritik 2 gün

Emeklilikte yaşana takılanlar (EYT) için başvuru sürecinde kritik iki güne girildi. Halen bir işte çalışan EYT'liler bu ay bitmeden başvuru yapanlar nisan ayında maaş almaya başlayacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Emeklilikte yaşana takılanlar (EYT) için başvuru sürecinde kritik iki güne girildi. Halen bir işte çalışan EYT'liler bu ay bitmeden başvuru yapanlar nisan ayında maaş almaya başlayacak. Bu iki günde giriş#8211;çıkış işlemi yapanlar emekli maaşı yanında ayrıca 2.000 TL'lik Ramazan Bayramı ikramiyesine de kavuşacak. Emekli olmak için gerekli şartları sağlamış kişilerin SGK'dan aylık tahsis talebinde bulunması halinde SGK aylıkları takip eden ayın başından itibaren hesaplıyor. Bu da mart sonuna kadar SGK'dan aylık talep edilmesi halinde SGK'nın 1 Nisan'dan itibaren aylık hesaplayacağı anlamına geliyor. Ancak SGK'dan 1 Nisan'da aylık talep edilirse bu durumda SGK 1 Mayıs'tan itibaren aylık hesaplıyor.

Hali hazırda çalışmakta olan bir SSK'lı EYT'linin aylık talebinde bulunabilmesi için işveren tarafından işten çıkışının yapılması gerekiyor. Aynı işyerinde çalışmaya devam edecek EYT'li işçiler için işveren aynı ay için biri emekli biri normal olmak üzere çift bordro yapmamak için bu kişilerin işten çıkışlarını son iki güne sığdırdı. Uzmanlar bu nedenle e-Devlet'te son gün yoğunluk yaşanabileceğini belirterek uyarıyor.

Bu arada EYT yasasının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı devam ediyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor. EYT kapsamında 2 milyon 250 bin sigortalının başvuru yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde bu rakam dün 1.5 milyona yaklaştı.

SGK ÇALIŞANLARINA 6 BİN LİRA FAZLA MESAİ

SGK, EYT nedeniyle yoğun günler geçiren personeline fazla mesai zammı yaptı. EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek. Saatlik 27 TL fazla mesai ücreti 51 TL'ye çıkarılacak. SGK çalışanları aylık 3 bin TL fazla mesai alırken bu rakam 6 bin TL'nin üzerine çıkacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz