Bakan Bilgin asgari ücrete zam için Temmuz ayını işaret etti

En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye, gazi maaşlarının asgari ücret düzeyine ve emekliye bayram ikramiyesinin 1.100 TL’den 2.000 TL’ye çıkarılması ardından asgari ücrete de zam yapılması gündeme geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. Bakan Bilgin, görüşme öncesinde asgari ücrete zam yapılacak mı? sorusuna Temmuz’u işaret etti. Ancak kulislerde seçim öncesi asgari ücrete ara zam yapılabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam saat 22.00’de özel bir televizyon yayınına katılacak. Geçtiğimiz hafta en düşük emekli maaşını katıldığı programda açıklayan Erdoğan’ın bugünkü yayında asgari ücrete dair yapacağı açıklama takip edilecek.

Neden asgari ücrete ara zam bekleniyor?

Geçtiğimiz yıl enflasyondaki hızlı yükseliş nedeniyle Temmuz ayında asgari ücrete yarı yıl zammı yapıldı. Aralık ayında yapılan son zamla asgari ücret 8.506 TL’ye yükseltildi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yılın ilk ayında yaptığı açıklamada şu an için asgari ücrete ara zammın gündemde olmadığını, çünkü enflasyonun gerileme gösterdiğini söyledi. Bakan Bilgin, olağan üstü bir durum olursa o zaman ara zammın söz konusu olabileceğini de ekledi.

Yıllık bazda enflasyonda düşüş yaşanırken aylık bazda fiyat artışları hız kesmiyor. Ocak ayında zamların etkisiyle %6,65 oranında artış olmuştu. Fakat Şubat’ta %3,15 oranında artış devam etti. Gıda başta olmak üzere harcama kalemlerindeki fiyat artışının devam etmesi gelir kaybının da sürmesine neden oluyor.

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi emekli maaşı ve ikramiyelerde yapılan zammın ardından asgari ücrete de Temmuz’dan önce ara zam yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması takip edilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz