Erdoğan Özel görüşmesinde İzmir’deki öğretmenin atama konusu da gündeme gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir ziyareti sırasında atama bekleyen öğretmen Işıl Taşlı sesini CHP liderine duyurmuştu. Özel ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Taşlı Egeli Gazete TV'ye konuştu. Taşlı, "Özel okullar bizimle çalışmak istemiyor, En son hastaneye gitmek için izin almakta zorlanır hale gelmiştim. Biz devlete yük değiliz. Çalışmak istiyoruz" diye konuştu. Aynı zamanda  Erdoğan, Özel görüşmesi bugün yapılacak. Görüşmede CHP lideri Özel'in engelli öğretmen atamasını da gündeme getirmesi bekleniyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- Atama bekleyen engelli öğretmenler son zamanlarda yeniden gündemde. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, hafta sonu yaptığı 2 günlük İzmir ziyareti sırasında engelli ve aynı zamanda 4'üncü evre kanser hastası olan bir sınıf öğretmeni ile karşılaşmıştı. İzmir İl Başkanlığı önünde gözü yaşlı öğretmen ile kısa bir diyalog yaşayan Özel,  "Geçen sefer 5 bin atamayı biz yaptırdık. Sesinizi duyuruyoruz. Şunu söyleyeyim. Geçen sefer sizin gibi atanamayan öğretmenler geldi. Konuştuk ve 5 bin engelli öğretmenin ataması yapıldı. Onu lütfen görün. Sanki sesinizi duyurmuyor muşuz gibi yapmayın. Geçen sefer söyledik. Yarın yine söyleyeceğiz" diye konuşmuştu. Aynı zamanda  Erdoğan, Özel görüşmesi bugün yapılacak. Görüşmede CHP lideri Özel'in engelli öğretmen atamasını da gündeme getirmesi bekleniyor. 

Engelli öğretmen Özel'e elindeki dosyaları vererek, Cumhurbaşkanı ile yapılacak iade-i ziyarette kendisine iletmesini istemişti. Atama bekleyen öğretmen Işıl Taşlı Egeli Gazete'den Cemre Yuvarlak'a konuştu. Taşlı, "Özel okulllar bizimle çalışmak istemiyor. En son hastane için izin almakta zorlanmaya başlamıştım. Biz çalışmak istiyoruz, var olabileceğimiz tek alan devlet kadroları " ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde CHP liderine seslenen Işıl Taşlı görüşmesini şöyle anlattı:" Oraya 2000 kişilik atama bekleyen öğretmen arkadaşlarım adına gitmiştim. Elimin boş döneceği ihtimalini bile bile gitmiştim. Ama Özgür Özel bey sağolsun sesimi duydu. Kısa da benimle görüşme sağladı. Arkadaşlarımın da sesini duyurmak adına oradaydım" diye konuştu.

"UMARIM ÖZGÜR ÖZEL BİZİ UNUTMAZ"

En son öğretmen atamasının 14 ay önce yapıldığını söyleyen Taşlı, " O zamandan beri bekliyoruz. Sınav sonuçlarımız açıklandı. Artık süreç yakın olmalı diye ümit ediyoruz. Ama herhangi bir söylem de duymuyoruz. Kılavuz açıklansın diye bekliyoruz. Umarım Özgür Özel bizi unutmaz" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ"

 "Bizler 2000 engelli arkadaş farklı farklı branşlardan atama bekliyoruz" diyen Taşlı, "Engelli Kamu Personeli seçme sınavı yapıldı. Sonuçları da açıklandı. Hatta ÖSYM branş bazlı sıralamamızı bile açıkladı. En yakın zamanda kılavuz açıklansın... Biz de eğitim öğretim başlangıcı tarihi itibariyle okulllarımızda öğrencillerimizle beraber olmak istiyoruz" diye konuştu.

"SESİMİZİ SOSYAL MEDYADA DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Atama bekleyen öğretmenlerin sesini sosyal medya aracılığı ile  duyurmaya çalıştığını ifade eden Taşlı, "Sosyal medya ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Onun haricinde arkadaşlarımızın siyasette var olan tanıdık siyasilerle görüşüyor. Sosyal medyayı kullanıyoruz genelde bol bol. Bir şekilde Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ulusal kanallara çıktım ama sonrasında bana bir dönüş sağlanmadı sadece Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde ileteceğini ifade etti" dedi.

"ÖZEL KURUMLAR ENGELLİ ÖĞRETMENLER İLE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR"

"Kanser tedavisi görüyorum evresi yüksek bir kanser tedavisi çok zorlu ameliyatlar geçirdim peş peşe sonradan engelli statüsüne düşmüş biriyim" diye konuşan Taşlı, hastalığının zor bir hastalık olduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

 "Diğer arkadaşlar adına da konuşmak istiyorum aramızda MS hastası da var. Kanser tedavisi gören de, Kalp hastası var, Görme engelli, işitme engelli arkadaşlarımız var. Gerçekten hayatları çok zor. Biz özel okullara başvuruyoruz. Ama açık konuşmak gerekirse bize kontenjan açmak ve bizimle çalışmak istemiyor. Çünkü bizim hepimizin rutin kontrollerimiz var bu sebeple izin almamız gerekiyor. Ya da dönem dönem hastalığımızın nüks ettiği dönemler söz konusu oluyor. Bu sebeple performans düşüklüğü de yaşanıyor. O sebeple özel kurumlar engelliler ile çalışmak istemiyorlar. Bizim devlet kadrolarında bulunmamız gerekiyor."

"SAYIMIZ DEVLETE YÜK OLACAK BİR SAYI ASLA DEĞİL"

"Sayımız çok az, devlete yük olacak bir sayı asla değil" diye konuşan Taşlı "Kamu personel istihdamı tasarruf paketi kapsamı dışında bırakıldık. Engelliler, gazi ve şehit yakınları ve devlet koruması altında büyümüş çocuklarımız bu kapsamın dışında kaldılar o yüzden bu kadar az insana kadro verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL OKULDA ÇALIŞIRKEN HASTANEYE GİTMEK İÇİN İZİN ALAMAKTA ZORLANIYORDUM"

Yaklaşık 16-17 yıl kadar özel okullarda çalıştığını ifade eden Taşlı sözlerine şöyle devam etti:

"Ama hastalığım çok yeni 2,5-3 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. O döneme kadar bir sıkıntı yoktu. Ama hastalıkla beraber hayatım çok zorlaşmaya başladı. Ondan sonrasında bölük pörçük bir takım çalışmalar oldu. Örneğin benim 28 günde bir kullanmam gereken akıllı ilacım var. Onkolojik tedavi altında olduğum için bu ilaç da kesinlikle hastane ortamında kullanılması gereken bir ilaç. O yüzden hastane ortamına gitmem gerekiyor. Okul sahibinin bana verdiği cevap, "Hocam bu ilacı pazartesi günlerine denk getiremez miyiz" oldu, benim bu ilacı 28 günde bir pazartesiye getirmem mümkün değil. Ben akıllı ilacımın uygulamasını yaptırmak için hastaneye gitmek için izin almakta zorlanır pozisyona geldim. Böyle olunca da mecburen evde oturmayı tercih ettik. Ama çalışmak istiyoruz sosyal yardım istemiyoruz. Çalışıp kendimiz kazanmak istiyoruz. Aile ve sosyal Politikalar bakanlığından belirli bir miktar sosyal alma hakkımız var, ama biz çalışmak istiyoruz."

"BİZ DEVLETE YÜK DEĞİLİZ"

Geçen yıl yapılan engelli öğretmen atamasından bahseden Taşlı, "Geçen yıl tüm engelli öğretmen arkadaşlarımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim şura salonunda düğmeye basarak hepsini atadı hatta 3500 ile yola çıkmışlardı 4800 atanmasının sebebi bir engelli arkadaşımızın "Cumhurbaşkanım arada gözü yaşlı kalanlar var" dedi. Cumhurbaşkanımız da dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e kimse gözü yaşlı kalmasın herkesin atamasını yapalım dedi. Ve sayı 800-900 daha arttı. Engelli bir öğretmen arkadaşımızın o anki güzel dileği sayesinde gerçekleşti. Biz devlete yük değiliz yük olmak istemiyoruz. Biz kendimiz çalışıp kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

 

"ENGELLİ ATAMALARI GELENEK HALİNE GELSİN"

‘Biz herkesin atanabileceği arkada tek bir gözü yaşlı engelli arkadaşımızın kalmadığı bir atama gerçekleşsin istiyoruz’ diyen Taşlı, " Bizden sonra gelecek engelli arkadaşların da bir sıkıntı yaşamaması ve belirsizlik ortamının kaldırılması için bunun bir gelenek halini almasını istiyoruz. Her yılın haziran ayında belirli bir sayıda engelli öğretmen ataması yapılsın. Bu bir gelenek haline gelsin dileğim bu" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz