EMEK Partisinden İzmir'de işçilere silahla saldıran, sendika başkanını yaralayan patrona büyük tepki: Sorumlular gereken cezayı alsın

Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki Akar Tekstil patronunun işçilere saldırıp DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz’ü yaralaması büyük tepki çekti. Emek Partisi İzmir İl Başkanlığı olayı kınayarak, “Patronlar bu cesareti, sendika hakkı için direnen işçilerin önüne polis diken iktidardan almaktadır. Her türlü hukuksuzluğu işleyenlerin ödüllendirilmesinden, mücadele edenlerin ise cezalandırlmasından almaktadır” ifadelerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki patronunun işçilere saldırıp DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz’ü yaralaması büyük tepki çekti. Emek Partisi İzmir İl Başkanlığı olayı kınayarak, “Patronlar bu cesareti, sendika hakkı için direnen işçilerin önüne polis diken iktidardan almaktadır. Her türlü hukuksuzluğu işleyenlerin ödüllendirilmesinden, mücadele edenlerin ise cezalandırlmasından almaktadır” ifadelerini kullandı.

EMEK Partisi İzmir İl Başkanlığının açıklaması şöyle:

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akar Tesktil patronunun işçilere silahlı saldırıda bulunarak, DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz'ü  yaralaması ülkede iktidarın yarattığı şiddet ortamından, anayasa ve kural tanımazlıktan ayrı düşünülemez.

Uzun zamandır işçilerin haklarını vermeyen Akar Tekstil patronu konkordato ilan ettikten sonra fabrikadaki makineleri taşımaya başlayarak içeride ücretleri ve sosyal hakları kalan işçilerin haklarını gasp etme yoluna girmiştir.

Sendikada işçilerle toplantı halinde iken patron Hayrettin Akar'ın araması üzerine Sendika Genel Merkez Yöneticileri, Sendika Örgütlenme Uzmanı ile birlikte fabrikaya giden ve burada patronun kardeşi tarafından silahla vurulan Genel Başkan Makum Alagöz'e ve Akar işçilerine geçmiş olsun diyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İŞÇİLERİN HAKLARI DERHAL ÖDENMELİDİR

İşçilerin sendikalı olarak çalışması anayasal bir haktır, patronlar bu hakkı tanımak zorundadır. Akar patronu fabrikanın içinde bulunduğu duruma ve işçilerin alacaklarına ilişkin bir açıklama yapmadığı gibi makineleri kaçırmaya çalışarak işçilerin haklarını gasp etme yoluna girmiştir. Üstüne üstlük, işçilerin örgütlülüğüne, sendika yöneticilerine saldırmıştır.

Mafyavari yöntemlerle işçileri korkutup alacaklarından vazgeçirmeye çalışan patronlar bu cüreti ülkedeki, azami sömürü koşullarının yaratıcısı iktidardan almaktadır.

Nitekim iktidarın "Ne olursa olsun çarklar dönecek" dediği pandemide ölümler yaşanırken işçiler çalışmama hakkını kullanmak istediğinde iş bırakan işçilere sopalarla saldıran da Akar patronu idi.

Patronlar bu cesareti, sendika hakkı için direnen işçilerin önüne polis diken iktidardan almaktadır. Her türlü hukuksuzluğu işleyenlerin ödüllendirilmesinden, mücadele edenlerin ise cezalandırlmasından almaktadır.

Ülkedeki ekonomik krizin sorumlusu işçiler değildir. Akar işçilerinin her türlü hakkı bir an önce kuruşu kuruşuna ödenmelidir. Akar işçilerinin yanındayız. Sürecin takipçisi olacağız.

İzmir'deki tüm emek örgütlerine de dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

 

Emek Partisi İzmir İl Örgütü

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz