Günay: Güzelbahçe'nin hemen büyümesi gerekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay olmuştu. Urla için yola çıkan Günay Genel Merkezin kararıyla Güzelbahçe'ye aday göstermişti. Günay bugün basın toplantısı düzenleyerek, soruları yanıtlaldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay olmuştu. Urla için yola çıkan Günay Genel Merkezin kararıyla Güzelbahçe'ye aday göstermişti. Günay bugün basın toplantısı düzenleyerek, soruları yanıtlaldı. Güzelbahçe'nin sorunlarına değinen Mustafa Günay, "Güzelbahçe'nin hemen büyümesi gerekiyor, ilçede özel banka yok" ifadelerini kullandı. Günay Güzelbahçeye bir senede 291 kişinin nufüsa katıldığını ifade etti. 
 Bundan sonra Güzelbahçe için 15 yıldır emek verdiğim ilçemde partime hizmet vermek istiyorum diyen Günay,  "Kamuoyunda söylenen eksikleri tartışarak ilerlemek istiyoruz. Geçen hafta muhtarlarımızla konuşarak onların önerilerini aldık" dedi.


"DEĞİŞİMİN MAĞDURU OLDUM"
Genel merkezde çoğunlukla kadınlar gözüküyor. En kıdemli siz gözüküyorsunuz. Bunun sebebi nedir, İzmir'deki gençleşme ve kadınlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna Günay şu ifadelerle yanıt verdi.
"Genel merkezimiz değişim diyerek bir gençleşmeye gitti. Ben de değişimin mağduru oldum. Çünkü ben Urla diyordum ancak Genel Merkez değişim dediği için, ben yeniden yuvaya döndüm. Genel Başkan da sen yuvaya dön, senin yerin orası, Mustafa Başkanı koymıyoruz, 3 dönem olmuyor dedi. Değişim için ilçe başkanmızla beraber çalışıyoruz"
"NUFÜS AZ OLDUĞU İÇİN ÖZEL BANKALAR GELMİYOR"
Güzelbahçe'nin bir an önce büyümesi gerektiğini söyleyen Günay, "Güzelbahçe'nin bir an önce büyümesi gerekiyor. Bir ilçede özel banka oksa orası henüz gelişmemiştir. Nüfus az olduğu için özel bankalar gelmiyor.Ekonomi Üniversitesi'nin buraya gelmesiyle nüfus artacak. Burası için de örgütümüzle birlikte neler yapabileceğimize bakacağız. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca veya Bornova gibi bir yer olma yolunda ilerletiyor. Biz de bunu örgütümüz ve büyükşehir ile görüşüp, imar hakkında neler yapabileceğimizi göreceğiz. İmar açısından dolu olduğu için Güzelbahçe'ye imar açılmadan nüfus artamaz. Bu dönem 1 yılda 291 kişi artmış. Seçmene vurulduğunda 1 sandık kadar kişi gelmiş" diye konuştu
Meclis'te kadın kotası ve genç kotası doldurulacak"
Günay mecliste genç kotası ve kadın kotası hakkında şu ifadelere yer verdi, "Gençler bizim için olmazsa olmaz. Kadın kotası değil cinsiyet kotası demekte fayda var. Değişimin ana yapısında genç ve kadınlar üzerine konuşursak, mecliste bu kontanın doldurulacağını göreceksiniz"
"SAĞLIK HİZMETE VERECEĞİMİZ ALAN YOK"
Sağlık hizmeti verilecek bir alanın olmamasının sebebini nüfus azlığının sebep olduğunu söyleyen Günay, "Bizim sağlık hizmeti için ayrılan bir yerimiz var. Şu an orayı Büyükşehir kullanıyor. 2009'da o alanla ilgili büyük hayallerimiz vardı. Bizi 3-4 yıl emlakçılar oyaladı. Biz o alanı gözümüzde büyütmüştük. Firmaya verir ve teknik ekiple yap işlet devret diye düşünmüştük. 5 yıl buna zaman harcadık. Doğru olan şu oldu, Güzelbahçe nufüsündan dolayı yatırımcılar gelmiyor. Seferihisar ve Urla Devlet Hastanesinden dolayı buraya sağlık için yatırım yapılmıyor. Yerimizi devlete verelim ve hastane yapılsın dedik. Sağlık Bakanlığı uygun görmedi. Nüfusumuz 30 bin olunca ve yakın ilçelerdeki hastaneler olmasından dolayı uygun bulunmadı. Güzelbabhçe bu konuda çok mağdur değil. Urla Devlet Hastanesi'nin poliklinikleri var. Biz ilçede özel banka yoksa o ilçe belli bir sayıya ulaşmamıştır. Güzelbahçe'de hiçbir özel banka yok. Ekonomi üniversitesi ile beraber nüfus büyüyecek. Bizim imar çalışması yapmamız lazım. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca'daki gibi farkı bir yola ittiriyor. Biz büyükşehir ile oturup imar durumunda nasııl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Şu an imara açılmayıp yeni yerler oluşmadığı sürece nüfus artmayacak. Urla, Seferihisar alan konusunda daha avantajlı. Bizim 1 yılda 291 kişi artmış. Seçmene vurduğunda da bir sandık yapıyor" dedi.
"En büyük hayalimiz sahilimiz"
Günay, "Hayalimi kurduğumuz projelerden birinde başkanımız ÇED rapruna imza attı ancak karşısında bir ucube meydana geldi. Korsan gemiler geldi. Ben bu dönem karayolları ile ortak nokta bulmalıyım. DSİ ile ortak nokta bulmalıyım. Karayolları'na çok gittim ancak tek bir yer alabildim. O gün bölge müdürü şu an bakan.  Otoban çıkışındaki kavşağı zorla aldım. Bu yolun kullanım hakkını istedik ve zorla aldık. Bu dönem kimden randevu almamız gerekiyorsa alacağız. Karayolları ile Güzelbahçe çok içiçe.  En büyük hayalimiz sahilimiz. Burayı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz