CHP’de dördüncü kez aday gösterilmeyen Soyer’in siyasi öfkesi

CHP’den 2 kez Seferihisar 1 kez de Büyükşehir Belediye başkanlığı olmak üzere toplam 3 kez belediye başkan adayı gösterilen Tunç Soyer, 4’üncü kez gösterilmediği için parti yönetimine tavır aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yıl 2014. CHP Parti Meclisi zorlu bir toplantıdan sonra İzmir adaylarını belirledi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır aday gösterilmemişti. Sındır Bornovalıların değil tüm İzmirlilerin sevdiği ve başarılı bulduğu bir başkandı. Etrafındaki bazı işgüzarlar DSP’den aday olmasını istedi. Ama Sındır partisini terk etmedi. Partisi için çalışmaya devam etti. Ön seçime girdi. Önce İzmir Milletvekili sonra da kendisini Bornova Belediye Başkan Adayı göstermeyen partiye Genel Sekreter oldu. CHP için çalışmayı hiç bırakmadı.

Yıl 2019. Yine CHP Parti Meclisi toplandı. Bu kez Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı bir kez daha aday göstermedi. Atila da sadece Bornovalıların değil tüm İzmirlilerin sevdiği ve başarılı bulduğu bir başkandı. Onun çevresindeki bazı işgüzarlar da başka partilerden aday olmasını önerdi. O da o işgüzarları dinlemedi. Partisi için çalışmaya, üretmeye devam etti. 2024’te CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Yine aday gösterilmedi. Yine küsmedi. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın pek çok programında yanında yer aldı.

CHP Parti Meclisi 2019’da İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da bir kez daha aday göstermeme kararı aldı. Kocaoğlu da ayrılmayı aklına bile getirmedi. Partisi için var gücüyle çalıştı.

Bir köşe yazısının sınırlarına sığmayacak kadar çok örnek var.

***

Dün CHP’nin İzmir Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantım toplantısı vardı. Hem de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla.

Ama CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yoktu. Soyer ayrıca havaalanında da CHP Genel Başkanı Özel’i karşılamaya gitmedi.

Tunç Soyer’in aday tanıtım toplantısına gelmemesiyle ilgili soruya Özgür Özel şu cümlelerle cevap verdi: “Partilik aday olmayınca küsmek, kaçmak, başka yere gitmek, rakip gördükleri ve gelseler İzmir'in iliğini sömürecek partilere katkı sağlamak değildir. Particilik aday olduğun güne kadar iddianı korumak, adaylaşamadığı noktada kent için parti için çalışmaktır.”

***

Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday göstermedi. Parti Meclisi böyle karar verdi.

Soyer CHP içinde kalarak mücadelesine devam edeceğini açıkladı. Ama CHP Genel Başkanı Özel’in katıldığı aday tanıtım toplantısına katılmadı.

CHP’den 2 kez Seferihisar 1 kez de Büyükşehir Belediye başkanlığı olmak üzere toplam 3 kez belediye başkan adayı gösterilen Tunç Soyer, 4’üncü kez gösterilmediği için parti yönetimine tavır aldı.

CHP’den 3 kez belediye başkan adayı gösterilen Soyer, sadece bir kez aday gösterilen Kamil Okyay Sındır kadar da Olgun Atila kadar da kamil ve olgun olmayı tercih etmedi. Siyasi öfkeyle hareket etmeyi seçti.

Elbette ki Tunç Soyer’in bu tavrı 46 gün sonra yapılacak belediye seçimlerde CHP’nin aleyhine olacak.

Ama CHP çökerse altında herkes kalacak.

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz