Aslanoğlu'ndan İzmir-Ankara hızlı trenine 'Kara tren' benzetmesi: 'Bu tren belli ki İzmir'e uğramayacak'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu, Ankara-İzmir Hızlı Tren'i konusunda eleştiren bir video yayınladı. Aslanoğlu açıklamasında Ankara-İzmir arasındaki hızlı tren projesinin 2004 yılından bu yana tamamlanamadığını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu, Ankara-İzmir Hızlı Tren'i konusunda eleştiren bir video yayınladı. Aslanoğlu açıklamasında Ankara-İzmir arasındaki hızlı tren projesinin 2004 yılından bu yana tamamlanamadığını açıkladı.

KARA TREN GECİKECEK BELKİ HİÇ GELMEYECEK
Aslanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada projenin 2004 yılında başlandığı ve hala tamamlanamadığını vurgulayarak, " Ankara İzmir hızlı treninin tarihini vermiş 2027 yılında İzmir hızlı trenine kavuşacak demiş. Bu kaçınca bakanların kaçıncı söz verişi bilmiyoruz. Ama proje 2024'te başlamıştı. 2004'ün üzerinden yaklaşık 20 yıl geçti. Hala ileriye yönelik süreler veriliyor. Sanki ilk kez veriliyormuş gibi halbuki proje başladığında 2004 yılında projenin 1080 gün içinde biteceği vaad edilmişti. Yani 3 yıl içinde... 20 yıl geçti. Hala bitirilemedi. Proje başladığında 4.3 milyar TL'ye bu projenin biteceği varsayılmıştı. şimdi 62.5'ye revize edilmiş durumda projenin bütçesi. Görebileceğimiz kadarıyla bu tren İzmir'e uzun bir süre  uğramayacak gibi...Sanıyorum İzmir Ankara hızlı treninin İzmir'e kavuşturulması da Cumnhuriyet Halk Partisi iktidarına nasip olacak. Çünkü  bunlara kalsa kara tren gecikecek. Veya hiç gelmeyecek. " diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz