İzmir'de hastane saldırısına sendikadan tepki: Defalarca güvenlik personeli eksikliğini dile getirdik, tedbir yok

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde dün yaşanan tüfekle saldırı olayı ile ilgili Birlik Sağlık Sen sendikası açıklama yaptı. Yapılan açıklamada güvenlik personeli eksikliğine dikkat çektiklerini fakat hiç bir tedbir alınılmadığı vurgulandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde dün kokunç bir olay yaşandı. Kendisiyle ilgilenilmediğini iddia eden C.Y elinde tüfekle hastaneyi bastı. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Birkaç saat sonra tekrardan hastaneye gelen C.Y katliam yapacağını ifade etti. Doktorların beyaz kod vermesiyle yaklanan şahıs gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme kararıyla tutuklandı. Bu olayla beraber bugün sağık çalışanları bugün hastane önünde eylem yaptı. Sendikalardan konuyla ilgili açıklamalar geldi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesinin yaptığı açıklamada, güvenlik personelinin yetersizliğine dikkat çekerek caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

PERSONEL YETERSİZLİĞİNDEN HİZMET AKSAMASI YAŞANMAKTADIR

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde yaşanan şiddetle ilgili Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran açıklama yaptı. Boran,"Ülkemizin her bir köşesinden hemen hemen her gün duyduğumuz sağlıkta şiddet haberlerinin dünkü adresi İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi. Yap-kirala-işlet-devret-sistemiyle yani kamu-özel iş birliğiyle yapılan şehir hastanesinin Yüklenici firmanın yeterli personel çalıştırmadığı için sürekli hizmet aksaması yaşanmakta!"

ELİNDE SİLAHLA HASTANE İÇİNDE DOLAŞMASI KABUL EDİLEMEZ

Özellikle acil biriminde ki 5-6 acil servisi bulunmakta; bu acil servislerdeki çalışan arkadaşlarımız, biz güvelik çağırdığımızda buraya 5-6 dk da gelemiyor, geç gelen güvenlik olay meydana geldikten sonra ulaştığında güvenlik gelse ne gelmese ne şeklinde ifadelerde bulunmaktadırlar. Açıldığından bu yana hala bu güvenlik zafiyetinin önüne geçilmemesi hastanede görev yapan Sağlık çalışanlarımızı ve bizleri artık daha da fazla endişelendirmektedir. İddialara göre, elinde silahlı bir şahsın hastanenin 9.Katında bulunan KBB (kulak burun boğaz) servisine. çıkması kabul edilemez.

DEFALARCA GÜVENLİK PERSONELİ EKSİKLİĞİNİ DİLE GETİRDİK: TEDBİR YOK

Sendikamız Birlik Sağlık Sen olarak, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldığı günden bu yana, hatta açılmadan hastaneyle ilgili aksaklık ve eksiklikleri basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuna duyurmaya çalıştık. Tehlikeli silahlı bir kişinin elini kolunu sallayarak hastane içerisinde dolaşması personelleri tehdit etmesi kabul edilemez. Defalarca yüklenici firmanın uhdesinde olan güvenlik ve diğer personel eksikliklerini dile getirdik. Maalesef alınan bir tedbir yok.

SONUNA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Sağlık Bakanlığımız, pansuman tedbirlerden vazgeçip, gerçekçi ve etkili tedbirler almalıdır. Tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanlarımızın maruz kaldıkları travmanın sorumluları kim ya da kimlerdir? Sadece hasta (müşteri) memnuniyeti düşünülmemeli, sağlık çalışanlarının da bir insan, anne, evlat olduğunun da bilincine varılmalıdır. Dün akşam yaşanan acı olaya maruz bırakılan tüm sağlık çalışanlarına meslektaşlarıma Şahsım ve sendikam adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir daha böyle üzücü haberler almamak adına sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol konuyla ilgili sağlıkta şiddetin önlemenin caydırıcı tedirler olması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Sağlıkta şiddetle ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere ilgili bakanlıkların ve yetkililerin samimi değil, Sağlıkta şiddeti önlemenin yolunun caydırıcı tedbirler almak."

YAŞANAN OLAYIN ASIL SORUMLUSU YÜKLENİCİ FİRMADIR

 Eylemi gerçekleştiren kişi kadar tedbir almayan kurum ve kuruluşların da sorumlu olduğunun altını çizen Doğruyol, sağlıkta şiddeti önlemenin yolu etkin tedbirler almaktır. Sağlık çalışanlarımızın görevi başında olan memurlar olduğu unutulmamalıdır. Adliyelerimizdeki hakimlerimiz, savcılarımız karakollarımızdaki polislerimiz neyse sağlık çalışanlarımız da odur. Personelini ALO 184 Şikayet hattıyla şikayet ettiren bakanlığın personeline koruması beklenemez. İzmir Şehir Hastanesinde yaşanan olay şiddetin geldiği nokta açısından oldukça önemlidir. İzmir Şehir Hastanesinde yaşanan olayın asıl sorumlusu Yüklenici firmadır. Güvenlik, taşıma personeli, temizlik gibi hizmetlerde yaşanan aksaklık ve eksikliklerin sorumluluğu yüklenici firmadadır.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN YKONUYU KAPATMAYA ÇALIŞMASI UYGUN DEĞİLİDİR

Doğruyol, "İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamada konuyu kapatmaya çalışması uygun değildir. Şiddet, tehdit baskısı altında sağlık çalışanlarımızın sağlıklı hizmet vermesi de beklenemez. Sağlık hizmetleri sunumuz vatandaş memnuniyeti üzerinden gitmektedir. Elbette vatandaşlarımız memnun olsun. Ancak Sağlık çalışanlarımızın da bu ülkenin vatandaşları olduğu, can güvenliği olan ortamlarda sağlık hizmeti vermesi gerektiği unutulmamalıdır" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz