Akşener çekildi, liderlik yarışı kızıştı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını duyurmasının ardından partinin önemli isimlerinden bir bir adaylık açıklaması gelmeye başladı. İşte adaylığını ilan eden o isimler...

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını "Seçim sonuçları kapsamında ödediğim bedele razıyım" diyerek duyurdu.

Akşenerin bu açıklamasının ardından partinin önemli isimleri de liderlik koltuğuna aday olduklarını duyurmaya başladı. 

"EVET, BEN DE ADAYIM"

O isimlerden biri İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın konuya ilişkin sorusan yanıt veren Koray Aydın aday olduğunu duyordu.

Saymaz Aydın'la görüşmesini "Az önce Koray Aydın’la görüştüm. 'Siz de genel başkanlığına aday mısınız?' diye sordum. 'Evet, ben de adayım' dedi." ifadeleriyle aktardı. 

"KAYITSIZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Bir diğer aday ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu oldu. X hesabından Akşner'in adaylıkla ilgili açıklmasını alıntılayan Dervişoğlu kendi adaylığını da ilan etti.

Dervişoğlu açıklamsında "Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir." dedi.  

ADAYLIĞINI SAAT 13.00'TE İLAN EDECEK

Genel başkanlık koltuğuna aday olan bir diğer isim de İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın. Aday olacağını Akşener'in kararından önce duyuran Akalın resmi olarak bugün saat 13.00'te parti genel merkezinde yapacağı toplantı ile kamuoyuyla paylaşacak. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz