Bornova’da İduğ krizi büyüyor, CHP İlçe Başkanı Ertürk’ten şok sözler: CHP’ye ihanet edenlere af olmaz

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın eski Belediye Başkanı İduğ için, “CHP’ye ihanet edenlere af olmaz. 2028’de daha büyük bir zafer yaşayacağız. Ama bu işin içinde hainler olmayacak” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Bornova’da eski Belediye Başkanı Mustafa İduğ krizi büyüyor. 31 Martta büyük oy farkıyla seçilen CHP’li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İduğ  İçin, “Belediye kasasını boşaltıyor. 70 milyon liralık fidan alımı yapılmış. Belediyeye yağmur gibi adam alınıyor” demişti. Bu sözlerden sonra İduğ mahkemeye gideceğini açıklarken CHP’nin bayramlaşma töreninde de İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İduğ için, CHP’ye ihanet edenlere af olmaz. 2028’de daha büyük bir zafer yaşayacağız. Ama bu işin içinde hainler olmayacak” dedi.

Bayramlaşma töreninde Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın yanı sıra CHP eski Genel Sekreteri ve geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okay Sındır, önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İl Başkan Yardımcısı Zeki Çağın ve çok sayıda partili bir araya gelerek bayramlaştı.

SEÇİM SÜRECİNDE ÇÖPLER TOPLANMADI, PAZARYERİNDE KANAZİLASYON BORULARI TAMİR EDİLMEDİ

“Sağcıdan solcu olmaz” diye bir söz söylediğini ve bunun yanlış anlaşıldığını belirten Çapın şöyle konuştu: “Bu arkadaşlar sağcıydı, solcu olamadılar. Ben o anlamda söyledim. Seçim kampanyasında Bornova’ya yaptıklarından dolayı günlerce uğraştık. Halk bize yolları, çöpleri gösteriyordu. Asfalt şantiyemiz var diyordu, nerede asfalt? Vatandaş göster diyor. Kendi malımız kamyonlar var diyordu. Siz kamyonun kimin malı olduğuna mı bakarsınız? Yoksa çöplerin toplanıp toplanmadığına mı? Biz günlerce bunları vatandaşa anlatmaya çalıştık. Çamdibi Pazaryeri’nde kanalizasyon bir ay boyunca sebze ve meyvenin üzerine aktı. Bir ay yapmadılar. Bizi vatandaşa rezil etmek için bir ay onarmadılar. Yaptırımadık. Bizler kardeşiz. Ama biz CHP’liler kardeşiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanet edene af olmaz. Kimse de benden bunu beklemesin. Herkes gerçekleri bilsin. 2028’de daha büyük bir zafer yaşayacağız. Ama bu işin içinde hainler olmayacak.”

AKP ADAYINA ÇALIŞTILAR

Mevcut belediye başkanını, ilçe başkanının disipline veremeyeceğini hatırlatan Çapın, “İlçe başkanı Parti Meclisi’ne ihbar eder. Ben burada gerekli soruşturmaya yapıp Parti Meclisi’ne bildireceğim. Gerisi Parti Meclisi’ne aittir. Birçok kişi gerçekleri bilmiyor. Mustafa İduğ’un basın açıklamasında AKP’nin ilçe başkan yardımcısı vardı. Ne işi olabilir? Bunun anlaşılabilir tarafı var mı? Benim işyerimde bir AKP’li çalışamaz. Ama İduğ’un yedek parça müdürü ‘cayır cayır, Cevdet Çayır’ diye paylaşım yapıyor. Bir CHP İlçe Başkanı bu durumda ne yapmalı? Bornova Belediyesinin bütün işlerinin verildiği bir müteahhit arkadaş. Hamza Dağ ve Cevdet Çayır’ı çağırıyor. İftar veriyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Bu arkadaş İduğ’a ‘Sizin için ölürüm’ diyen biri. Yıllarca CHP’lilerin seçtiği belediyenin ekmeğini yiyen biri Çamdibi’nde çıkarıp Hamza Dağ ve Cevdet Çayır’ı konuşturdu. Bornova Belediyesinin şirketindeki bir yönetici açıkça Cevdet Çayır ile toplantılar yapıp sosyal medyada paylaştı. Siz olsanız ne yaparsanız? Bu konuda yanlış yapıyorsunuz diyen bir kişi çıksın ben İduğ ile ilgili raporumu geri çekeceğim. Yıllarca burada Mahir Polat ile de Olgun Atila ile de yan yana da olduk. Karşı karşıya da olduk. Ben bir kere onlardan böyle bir tarz görmedim. Siyaset böyle olmaz. CHP terbiyesinde bu yok. Hiçbirimizin terbiyesinde, geleneğinde bu yok. Partili, partiliye bunu yapar mı? Parti kültürü almamış kişiler yapar.’

ATİLA VE SINDIR’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Örgütün muhteşem bir kampanya götürdüğünü vurgulayan Çapın, “Bir süreç yaşadık. Herkesin bu konuda aydınlanması lazım. Partimiz bir Kurultay süreci yaşadı. Ben Özgür Özel’in Genel Başkanılğı için bir imza attım. Bu benim kendi tercihimdi. Demokratik hakkını kullandım. Özgür Özel seçildi. Belediye Başkan adaylık süreci başladı. Bornova’da 13 artı 1 arkadaşımız aday adayı oldu. Hepiniz alanlarda vardınız. 13’ünü de gördünüz. Kimse kimseye bir laf etmedi. Bakın Saygın Olgun Atila. Belki aday yapılsaydı yüzde 60’ı geçecekti. Olmadı. Ama gitmediği sokak kalmadı, çalıştı. Sayın Vekilimiz Mahir Polat, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansa Genel Başkan Yardımcımızdı. Kaybettiler, bozulmadı ama 24 saat çalıştı. Örgütümüz çalıştı. Diğer aday adayları, hepsi her gün çalıştı. Rahmetle Sırrı Aydoğan. Ben onun yanında meclis üyeli yapmaktan onur duydum. Bornova’da belediye başkanlığı yapmış kişi ‘Ben Kamil Okyay Sındır’ın yanında meclis üyeliği yapacağım’ dedi. Kamil Başkan, Olgun Başkan atanınca saygıyla karşıladı. Sırrı Başkan geldi, Kamil Başkan’a devretti. Kamil Başkan, Olgun Başkan atanınca onunla birlikte çalıştılar. O da devretti. Kamil Başkan’a örgüt o kadar teveccüh gösterdi ki ön seçimde milletvekili sonra da Genel Sekreter yaptılar. Küsmedi çünkü. Bu hiçbirimizin malı değil. CHP seçmeninin malı. Ben 2019’da Mustafa İduğ’un başkan olması için çalıştım. Ama Olgun Başkan bana bir kere bile küsmedi. Geldi seçimde çalıştı. Olgun Başkan da Mustafa İduğ’a devretti. Ben de o gün devir teslimdeydim. Gayet güzel bir ortamda devredildi. Ama şimdi sayın Ömer Eşki mazbatasını aldı. Maalesef kendisine devir teslim yapılmadı. İzmir’de tekiz.”

EŞKİ’DEN UMUT MESAJI

Törende yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı başarının bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyduğunu dile getiren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP’yi en zor şartlarda dahi ayakta tutan parti üyelerine çabaları için teşekkür etti. Seçim sürecinde pek çok güçlük yaşadıklarını ancak 31 Mart akşamı oluşan kırmızı tablonun her şeyi unutturduğunu söyleyen Başkan Eşki, “Gerçekten bu ülkede gençlerin, benden biraz daha genç olan arkadaşlarımın umutsuz yaşadığı bir dönemdeydik. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi üniversite mezunu olan her dört gençten üçü Türkiye’ye terk etmeyi kafaya koymuştu. Zihinde bavulları toplamış, gitmeyi düşünüyorlardı” dedi.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Bu gençlerin önce sandığa gittiğini, ülkeleri için bir umut aradığını söyleyen Başkan Eşki, “Neticede onlar seçime çok büyük katılım göstererek bize bu zaferi yaşattılar. Aslında kendileri için büyük bir zafer kazandılar. Ve Türkiye’de umut yeniden yeşerdi. Bu yeşeren umudun bir adım sonrası Türkiye’nin tamamını kırmızıya boyamaktır. Çünkü Türkiye’nin buna çok ihtiyacı var. Artık ekonomi, eğitim, sağlık dikiş tutmaz bir seviyede. Bu anlamda bizim sorumluluğumuz daha büyük. Bu anlayışla daha da büyük bir şevkle çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz