Şehir Plancıları Odasının açtığı davada mahkeme Seferihisar’daki Akarca Balıkçı Barınağı imar planlarının yürütmesini durdurdu  

İzmir’in en güzel sahilleri arasında yer alan Seferihisar Akarca'ya yapılmak istenen balıkçı barınağının imar planlarının yürütmesi durduruldu. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 6. İdare Mahkemesinin verdiği kararda, “Yapılan planların bilimsel ve teknik gerekçesinin olmadığı, turizm amaçlı planlanan alanlarla sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek nitelikte olduğu” ifadeleri dikkat çekti.  

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir’in en güzel sahilleri arasında yer alan Seferihisar Akarca'ya yapılmak istenen balıkçı barınağının imar planlarının yürütmesi durduruldu. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 6. İdare Mahkemesinin verdiği kararda, “Yapılan planların bilimsel ve teknik gerekçesinin olmadığı, turizm amaçlı planlanan alanlarla sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek nitelikte olduğu” ifadeleri dikkat çekti. Şehir Planıcıları Odası İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tarafından İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Tepecik Mahallesi, "Akarca Balıkçı Barınağı" yapımına ilişkin 13.04.2020 tarihinde onanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının bilimsel ve teknik bir gerekçesinin olmadığı,  turizm ve 2. konut(yazlık konut) amaçlı planlanan alanlar ile sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek ve plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçeleriyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Şubemizce açılan dava sonucunda hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan hususlar  dikkate alınarak  İzmir 6. İdare Mahkemesinin 2020/1153 Esas, 07.06.2021 tarihli kararı ile söz konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca  yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir’ denildi. 117 dönüm alana yapılması planlanıyor Seferihisar Akarcalı’da balıkçı barınağının bulunduğu alanda oturan 2 bin hane var. Burası Fok yaşam alanı olarak gösterilmiş. Deniz çayırları var. Bütün Seferihisar ve İzmir’in yararlandığı plaj var. 117 dönümlük alanda balıkçı barınağı kurulması planlanıyor.    

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz