Hafta sonu 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak, okullar yıl sonuna kadar online olarak eğitim verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulunun Koronavirüs salgını ile ilgili tavsiye kararlarının ardından toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yeni önlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kabine toplantımızda yapılan istişarelerde şu tedbirleri almaya karar verildi: “Kabine toplantımızda yapılan istişarelerde şu tedbirleri almaya karar verildi. Hafta sonra sonları tedarik ve üretim zinciri aksamayacak şekilde 10.0- 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Arata tatilde olan okullarda eğitim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altın için de uygulanacak. Alışveriş merkezi, berber ve kuaförler 10.00-20.00 arası açık kalacak. Sinamalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis olacak. Kıraathaneler ara verecek. Spor müsabakalarına ara verilecek. Halı sahalar kapanacak. Sigara içme yasağı sürecek. İş yerlerinde esnek mesai sürecek” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulunun Koronavirüs salgını ile ilgili tavsiye kararlarının ardından toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yeni önlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kabine toplantımızda yapılan istişarelerde şu tedbirleri almaya karar verildi: “Kabine toplantımızda yapılan istişarelerde şu tedbirleri almaya karar verildi. Hafta sonra sonları tedarik ve üretim zinciri aksamayacak şekilde 10.0- 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Arata tatilde olan okullarda eğitim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altın için de uygulanacak. Alışveriş merkezi, berber ve kuaförler 10.00-20.00 arası açık kalacak. Sinamalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis olacak. Kıraathaneler ara verecek. Spor müsabakalarına ara verilecek. Halı sahalar kapanacak. Sigara içme yasağı sürecek. İş yerlerinde esnek mesai sürecek” dedi. Erdoğan, “İnsanlık tarihin en büyük salgınının önüne geçecek çare bulunamadı. Tehdit artarak sürüyor. Ağır bir durumla karşı karşıyayız. Sonbaharla birlikte tırmanışa geçen hasta ve ölüm sayıları tedbirlerin sıkılaştırmasına neden oldu. İstanbul başta olmak üzere ciddi seviyelere ulaşan hasta ve ölüm sayıları daha da ciddi tedbirleri uygulamamızı gerektiriyor. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak sürdürme mecburiyetimiz var. Her kişime destek veriyoruz. Milletimizden salgınla mücadelede daha fazla katkı bekliyoruz” diye konuştu. İŞTE ALINAN YENİ TEDBİRLER: -Buna göre hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. -Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.  -Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. AVM'ler, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. -Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. -Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. -Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. -Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz