Soyer'den LGBTİ çıkışı: Nefret söylemi kabul edilebilir değil

Büyük Hayat Buluşması’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu nefret söylemi ve korku iklimi LGBTİ+ vatandaşlarımız için kabul edilebilir değil. Bu toplum ne kadar ayrışırsa o kadar kaybediyor, eksiliyor yoksullaşıyor” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
KaosGL.org internet gazetesinin YouTube kanalındaki Büyük Hayat Buluşması, “Nefrete değil, hayata ses ver” mottosuyla bugün saat 15.00’ten itibaren yayınlanıyor. “Büyük Hayat Buluşması” başlığıyla yapılan canlı yayında siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, ruh sağlığı uzmanları bir araya gelecek, LGBTİ+ haklarını tartışıyor.

“Toplum ne kadar ayrışırsa o kadar kaybediyor"

Yayına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaratılan nefret ortamına ve korku iklimine tepki gösterdi, şöyle konuştu: “Bu nefret söylemi ve korku iklimi LGBTİ+ vatandaşlarımız için kabul edilebilir değil. Bu toplum ne kadar ayrışırsa o kadar kaybediyor, eksiliyor yoksullaşıyor." “Bu ekonomik krizde dayanışma içerisinde nasıl hareket edebiliriz nasıl düzlüğe çıkabiliriz bunun muhasebesini yapmamız gerekir. Bu nefret söylemlerinin kimseye faydası olmadığını korku yarattığını düşünüyorum. Bundan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum." "Her vatandaşın özgürlüğü kıymetli. Yerel yönetimler de her bir vatandaşa eşit hizmet götürmeli. Hiçbir vatandaş ayrıştırılmamalı yerel yönetimler kimseyi ayırmadan hizmet götürmeli.” “CHP Cumhuriyetin İkinci Yüz Yılı’na giderken cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağını söylüyor. Kemal Kılıçdaroğlu da bunu söylüyor. Artık İkinci Yüz Yıl’a giriyoruz çok az kaldı ve bunu demokrasi ile taçlandırmak hepimizin en büyük grevi olmalı.”

'Kentsel Eşitlik ve Adaler Bakanlığı'na başvurun'

“Demokrasi sadece sandığa gitmek demek değil. Demokrasiden uzaklaştıkça nefret söylemi büyüyor kutuplaşma artıyor buna izin vermemeliyiz. Genel başkanımızın da söylediği gibi Cumhuriyetin ikinci yüz yılı demokrasi ile taçlandırmalıyız.” “Bizim Türkiye’de ilk kez kurduğumuz bir müdürlük var. Kentsel Eşitlik ve Adalet Müdürlüğü. Bu toplumda ayrımcılığa uğrayanlar için kurduğumuz müdürlük. Bu başkanlıkta, hak mahrumiyeti yaşayan vatandaşlar için gayret ediyor arkadaşlarımız. İzmir’de LGBTİ vatandaşlarımız için bir müdürlük var. Her türlü sorunu için bu arkadaşlarımız buraya gelebilirler.”

"Saldırılar nefret söylemi ile ilgili"

Gazeteci Yıldız Tar’ın yönelttiği Bornova Sokağı’nın trafiğe kapatılmasıyla trans kadınlara yönelik saldırıların arttığına dair soruyu da yanıtlatan Tunç şöyle dedi: “Doğru belediye kapattı. Biz sadece Bornova Sokağı’nı değil birçok başka yerde yayalaştırma gayreti içindeyiz. Trafiği hafifletme amacındayız. Yayalar için daha rahat yürüyebildikleri sokaklar yaratmaya çalışıyoruz. Sokağın trafiğe kapatılmasıyla şiddet olaylarının arttığını söylemek doğru olmayabilir. Ben bu şiddetin artma nedenlerinin toplumda yükseltilen nefret söylemi olduğunu düşünüyorum. Ben trafikle ilgili olduğunu düşünmüyorum toplumda büyütülmeye çalışılan öfke iklimiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz