YKS dolandırıcılığı: Sorular 3 bin TL'ye satışa çıkarılmış

İçişleri Bakanlığı, YKS 2024 sorularının sızdırıldığına dair iddiaların ardından resmi bir açıklama yaptı. Bakanlık, durumu yakından izlediklerini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

3 milyon 36 bin 945 üniversite adayının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Telegram üzerinden yayın yapan ve yurt dışı kaynaklı olduğu belirlenen bir hesap, 8 Haziran tarihinde TYT sınavı sonrası sınavda çıkan 3 soruyu, sınav biter bitmez ÖSYM’den önce paylaşmıştı.

Sınava giren adaylar, bu soruların sınavda yer aldığını doğruladı. Ancak ÖSYM, TYT sorularını henüz resmi olarak açıklamadı. TYT’de yaşanan bu durum, sınav görevlisi üçüncü şahıslar tarafından yapılmış olabileceği için çok ciddiye alınmadı.

Dün Gece 24 Soru Daha Paylaşıldı

ÖSYM, sınavın ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'deki 3 soruyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, dün gece saat 12’de, yani sabah 10:15’te başlayan sınavdan 10 saat önce, 2024-AYT'de çıkacağı öne sürülen 24 soru yine aynı hesap tarafından Telegram'dan paylaşıldı.

On binlerce kişi Türkçe-matematik ağırlıklı paylaşılan bu soruları gördü. Üstelik bir de “Sınavınız iyi geçer umarım. Ben elimden geleni yaptım sizin için” diye bir mesaj paylaşıldı.

Adaylar ve aileleri, gece boyu soruların paylaşılması sebebiyle huzursuzluk yaşarken, ÖSYM’den yine bir açıklama gelmedi.

Sorular Satışa Çıkarıldı İddiası

 “AYT 2024 Sızdırılan Sorular” başlıklı Telegram hesabı, büyük yankı uyandırdı. Hesap ya da hesaptaki kişiler, üniversite sınavına girecek adaylara gönderdikleri mesajda “Gençler tüm AYT sorularının soru ve cevaplarıyla beraber sadece fiyatı 3 bin TL. Eğer sınavda başarı göstermek istiyorsan aşağıdaki linkten ulaş” diye çağrıda bulundu.

Soruların doğru olup olmadığı bilinmezken, üniversite sınavı üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Daha sonra sorular linkte bırakılıp, para kısmı paylaşımdan çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı’na sınav sorusu olduğu gerekçesiyle 3 bin TL para istenen sorularla ilgili dolandırıcılık ve sızma ihtimali bildirildi.

Yerlikaya'nın Başdanışmanı: Sorular Havuzdan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bahse konu Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu öne sürülen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda, ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup, sınav sonrası tekrar karşılaştırılacak. Takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz