Üniversiteye yapılacak "Millet Bahçesi" TBMM gündeminde

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önerisiyle Ege Üniversitesi'nin koruluk alanının Millet Bahçesi yapılması TBMM gündemine taşındı.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
"Devlet politikası mı? Rektörün göreve devam etme çabası mı?"
Ege Üniversitesi'nin kampüsündeki spor, kafetarya ve diğer aktivite alanlarının halka açık olduğunu belirten Bakan, "Ormanlık alana göz dikilmesini anlamak mümkün değil. ‘Millet bahçesi’ projeleri kapsamında otopark, kafeterya, okuma salonları, spor tesisleri, park gibi yapılaşmalar var." diye konuştu.
"Daha önce de Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’ni ‘millet kıraathanesi’ yapacaklarını asılan bir afişle öğrenmiştik." diyen Bakan, şunları kaydetti:
"Şimdi de üniversite içindeki ormanına göz diktiler. Kentlerin kültürünü, tarihini, hafızasını ve doğasını yok etmeye yönelik adımlar devlet politikası haline geldi. Ege Üniversitesi’nin ormanına, Bornova’nın akciğerine vurulan bu hançer devlet politikası mı? Yoksa rektörün AKP’ye desteğini kanıtlama ve görevine devam etme çabasının ürünü mü?"

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz