Şehir Plancıları ve Mimarlar Odasından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine açık çağrı: Daha önce aldığınız “ret” kararına sahip çıkın

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubelerinden Urla’daki kabul edilen planlarla ilgili önemli bir açıklama geldi. Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine açık çağrı yapılarak, daha önce aldıkları “ret” kararına sahip çıkmaları istendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
EGELİ GAZETE-TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubelerinden Urla’daki kabul edilen planlarla ilgili önemli bir açıklama geldi. Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine açık çağrı yapılarak, daha önce aldıkları “ret” kararına sahip çıkmaları istendi. Urla ilçesi, İskele Mahallesinde muhtelif parsellere yönelik mülk sahiplerinin talebiyle plan müellifince hazırlanan plan değişikliğinin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince uygun görülmesine ilişkin TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından askı süreci yapılan itirazın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerince dikkate alınması amacıyla açıklama yapıldı. HATALI KARARLARDAN VAZGEÇMEK İÇİN HALA VAKTİNİZ VAR! Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 06/06/2018 tarihli ve 7593 sayılı Kararı ile; Urla ilçesi, İskele Mahallesinde muhtelif taşınmazların bulunduğu alanın “1. Derece Arkeolojik Sit Alanı”ndan çıkartılarak, “3.Derece Arkeolojik Sit Alanı” tescil edilmesi sonrasında daha öncesinde teklif edilen plan/plan değişikliği önerileri İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.10.2021 tarihli ve 05.1171 sayılı kararı ve 11.11.2021 tarihli ve 05.1297 sayılı kararlarıyla yürürlükte bulunan plan kararları ile uyumsuz ve yoğunluk artışı getirdiği gerekçesiyle reddedilmiştir. Ancak benzer içerikteki teklifin daha sonrasında anılan ret kararlarına rağmen uygun görülmesinin kurumsal iç tutarlılık, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına açıkça aykırı olduğu bütün kamuoyunun malumudur” SİT DERECESİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUT YAPILMASI ANLAMINA GELMEZ İki odanın ortak açıklamasında, “Ayrıca bir alanın sit statüsünün düşürülmesi o alanın konut ve konuta hizmet edecek kullanımlara çevrilmesi gerektiği anlamına gelmeyeceği, aksi durumda benzer nitelikteki tüm alanların yapılaşmaya açılması anlamına geleceğini savunmak bilimsel olarak kabul edilemez. Bütün meclis üyelerine açık çağrımızdır: Meslek odaları olarak yukarıda bütün açıklığıyla ifade ettiğimiz bilimsel ve teknik gerekçelerin yanı sıra daha öncesinde aldığınız ret kararlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadeleri de dikkat çekti.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz