Seferihisar Belediyesinden arsa satışı açıklaması: İstihdamı artıracak, yatırımcının önünü açıp, belediyeye kaynak yaratacak

Seferihisar Belediyesi, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası satılacak belediye arsası ile ilgili açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Seferihisar Belediyesi, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası satılacak belediye arsası ile ilgili açıklama yaptı. “30 Aralık 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşecek 15.127 m2 turizm tesis alanı imarlı arsaların satışıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası kamuoyunu bilgilendirme gereği doğdu” ifadelerinin dikkat çektiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Söz konusu parseller kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek niteliktedir. Günümüz şartlarında belediyemizin turistik tesis yapıp işletme imkânı olamayacağı için, belediye meclisimizce özel sektörün bu alanı değerlendirmesinin Seferihisar’ın yararına olacağı kararlaştırılmıştır. Buraya yapılacak tesis, Seferihisar’daki istihdamı arttıracak, ekmeğimizi büyütecektir. Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız. Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz! Biz AKPli belediyeler gibi vergi borçlarımızı cami arsası takas ederek kapatmıyoruz. SPK onaylı değerleme kuruluşlarının belirlemiş olduğu rakamlarla, şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıp hem yatırımcının önünü açıyor hem de belediyemize kaynak yaratıyoruz.”    

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz