Papa Francis: Eşcinsellik günah ama suç değil

Papa Francis, eşcinselliği suç sayan yasaları 'adaletsiz' olarak tanımladı ve "Eşcinsellik günah ama suç değil" dedi. Papa ayrıca, ilgili yasakları destekleyen Katolik piskoposları LGBTQ'ları kiliseye kabul etmeye çağırdı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, The Associated Press ile yaptığı özel röportajda eşcinsel olmanın suç olmadığını söyledi. Francis, dünyanın bazı bölgelerindeki Katolik piskoposların eşcinselliği suç sayan veya LGBTQ topluluğuna karşı ayrımcılık yapan yasaları 'günah' kapsamında desteklediğini ancak bu tür tutumların kültürel geçmişle bağlantılı olduğunu söyledi. Papa ayrıca, piskoposların herkesin itibarını tanımak için bir değişim sürecinden geçmesi gerektiğini söyledi.
Vatikan Devlet Başkanı "Hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız ve Tanrı bizi olduğumuz gibi ve her birimizin savaştığımız güç için seviyor" diye konuştu.  Francis ayrıca, eşcinsellikle ilgili olarak 'suç ile günah arasında bir ayrım olması gerektiğini' söyledi ve "Evet bu bir suç değil ama günahtır. Önce günahla suçu birbirinden ayıralım" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz