Öğrenci kariyer gelişimini en etkin destekleyen üniversite Ege Üniversitesi oldu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen dijital hizmet noktası “E-insan” lansman toplantısında Ege Üniversitesine “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite” ödülü verildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen dijital hizmet noktası “E-insan” lansman toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törende Ege Üniversitesine “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite” ödülü verildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ödülü AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.  ‘ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ’ Öğrencilerin kariyerlerini en verimli şekilde desteklemek adına üniversite bünyesinde Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü kurduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimizin kariyerlerinin gelişimini izlemek, onları doğru yönlendirebilmek ve ihtiyaç duydukları profesyonel desteği vermek amacıyla sürekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde en fazla kariyer etkinliği yapan üniversite konumundayız. Ödülü almamızda büyük etkisi olan Ulusal Staj Programı kapsamında bin 139 öğrencimiz, bakanlıklarımız başta olmak üzere çeşitli yerlerde stajını tamamladılar. İşveren pozisyonunda gönderdiğimiz teklifler sayesinde, Üniversitemizden ve diğer üniversitelerden 62 öğrenci, Üniversitemizin çeşitli birimlerinde stajlarını yaptılar. Ödül kriterlerinde öğrencilerinin Kariye Planlama Dersi alma oranı, Ulusal Staj Programına başvuran öğrenci oranı, Ulusal Staj Programı ile staj yapan öğrenci oranı ve Yetenek Kapısı platformuna kayıtlı öğrenci oranı ele alındığını düşünürsek bu ödülü hak ettiğimizi söyleyebilirim” diye konuştu. “AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KARİYER FUARINA İMZA ATTIK” Yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan EGEKAF’a ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Budak, “ Yetenek Kapısı üzerinden 60 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı fuara; 189’u kamu, 341’i özel olmak üzere toplamda 530 firma katılım sağladı. 100 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ege Kariyer Fuarı, Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olarak büyük yankı uyandırdı. Bununla birlikte Yetenek Kapısı sistemine kayıtlı firma sayımızı bin 592’ye çıkardık. Sistemde kayıtlı 53 bin 214 öğrencimiz bulunuyor. Üniversitemizin öğrenci odaklılık hedefi doğrultusunda tüm akademik birimlerimizin temsilci öğretim üyelerinden oluşan ‘Kariyer Temsilcisi’ akademik grubumuzu ve öğrencilerimizden oluşan ‘Kariyer Elçisi’ öğrenci grubumuzu oluşturduk. Düzenli aralıklarla yaptığımız toplantılarımız ve etkin iletişimimiz sayesinde, yıl boyunca tüm akademik birimlerimizin, sektör temsilcilerini öğrencileriyle buluşturmak suretiyle kariyer ve mezun etkinlikleri gerçekleştirmelerini sağladık. Pandemi sürecinde, her hafta gerçekleştirdiğimiz toplantılarla öğrencilerimizle bir araya gelerek uzaktan eğitim sürecinde de iletişimimizi aynı yoğunlukta devam ettirdik. Bu yoğun çalışmalarımızın sonucunda da bu ödüle layık görüldük” dedi.
'ÖĞRENCİ ODAKLI UYGULAMALARIMIZLA YÜKSEKÖĞRETİME ÖNCÜLÜK EDİYORUZ” Ege Üniversitesinin öğrenci odaklı vizyoner uygulamalar ve nitelikli projelerle Türk yükseköğretimine örnek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma üniversitemizin, son 5 yılda çağın gereksinimlerine uygun akademik çeşitliliği ve güçlü teknolojik altyapısı ile dev bir bilim üssü haline geldiğini ifade etmek istiyorum.  Küresel ölçekte araştırma yapan ve bilimsel bilgi üreten araştırma üniversitemiz; uluslararasılaşma, dijitalleşme, eğitim öğretim, araştırma geliştirme, yönetim sistemleri ve topluma katkı alanlarındaki öncü uygulamaları ile köklü tarihine yaraşır yeni başarı hikâyeleri yazdı. Benimsediğimiz öğrenci odaklı eğitim felsefesi doğrultusunda öncü pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Öğrencilerin yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamak adına Öğrenci Senatosunu ve Öğrenci Dekanlığını kurduk. Öğrenci Danışmanlık Sistemi, Öncelikli Randevu Sistemi, Turkuaz Masa Çözüm Merkezi ve Canlı Destek Hattı, Mezun Kart Uygulaması, Uzaktan Eğitim Merkezinin güçlendirilmesi, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü ve Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezinin kurulması gibi pek çok ilki hizmete sunduk.  Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi (Ege Plus) ile öğrencilerin eğitim dışındaki faaliyetlerini belgelendirmelerini sağladık. Tüm bu uygulamalarla, öğrencilerden tam not alarak üniversiteyi öğrenci memnuniyetinde A Plus kategorisine çıkardık” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz