Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Gaziantep Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, müteahhitliğini yaptığı iki binanın yıkılması sonucu açılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Kahramanmaraş Pazarcık üslü 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremde enkaz altında kalan binlerce insan yaşamını yitirdi. Çöken binalarla ilgili başlatılan soruşturmalarda 22 kişi tutuklanırken 80 kişiye yakalama kararı çıkarıldı. Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı.
Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, müteahhitliğini yaptığı yıkılan 2 binayla ilgili gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerin ardından ,mahkemeye getirilen Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.
BAŞKAN OLUNCA ŞİRKETİ KARDEŞİNE DEVRETMİŞ
Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz