Microsoft 11 bin kişiyi işten çıkarıyor

ABDli teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dalgası yayılıyor. Meta, Amazon ve Salesforceun ardından Microsoftun da çalışanlarının yüzde 5ini işten çıkarmayı planladığı ileri sürüldü. İngiliz Sky Newsun haberinde, şirketin binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

220 binden fazla kişiyi istihdam eden Microsoftun işgücünü yaklaşık yüzde 5 oranında azaltmayı planladığı, yani yaklaşık 11 bin çalışanın işten çıkarılacağı belirtildi.

Mühendislik birimlerinde de işten çıkarılma planlanıyor

Konuya yakın kaynaklar Microsoftun 18 Ocakta bazı mühendislik birimlerinde işten çıkarmaya gitmeyi planladığını kaydetmişti.

Öte yandan Microsoftun geçen yılın Ekim-Aralık dönemine ait bilançosunun 24 Ocakta açıklanması öngörülürken analistler, şirketin 2017 mali yılından bu yana en yavaş gelir artışını kaydetmesini bekliyor.

Teknoloji sektöründe işten çıkarma furyası

Yükselen enflasyon ve olası resesyon teknoloji sektöründe endişelere neden olurken, özellikle ABDde birçok teknoloji şirketi geçen yıl binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı. Bu şirketler arasında Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması dikkati çekmişti.

Son olarak ABDli bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce, iş gücünü yüzde 10 azaltma kararı aldığını duyurmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz