Kültürpark platformu: Sorun üretici pazarı değil, Kültürpark’ta kurulması

Kültürpark Platformu üyeleri Kültürpark’ta Park’ta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Platform üyeleri esnafla ve müşterilerle konuşarak platformun varlık nedenini, hedeflerini, ilkelerini anlattı. Üretici pazarlarını desteklediklerini belirten Kültürpark Platformu üyeleri, pazarın Kültürpark içerisinde kurulmasının olası zararlarını vurgulayıp, Kültürpark’ta neden ticari faaliyet olmaması gerektiğini aktardı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Kültürpark Platformu üyeleri Kültürpark’ta Park’ta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Platform üyeleri esnafla ve müşterilerle konuşarak platformun varlık nedenini, hedeflerini, ilkelerini anlattı. Üretici pazarlarını desteklediklerini belirten Kültürpark Platformu üyeleri, pazarın Kültürpark içerisinde kurulmasının olası zararlarını vurgulayıp, Kültürpark’ta neden ticari faaliyet olmaması gerektiğini aktardı. Kültürpark’ın Park olduğu, Pazar yeri olmadığının altı çizildi. Kültürpark gibi kamusal müştereklere dönük kararların çözümü için demokratik bir Kültürpark Meclisi'ni de içerecek şekilde katılımcı ve çoğulcu bir yönetim modeli ile yaşamdan yana bir Koruma Amaçlı İmar Planı'nın hazırlanıp, uygulanmasını istediklerini ifade ettiler. Bu plan hazırlanmadan yapılacak her türlü faaliyetin Kültürpark’ı yıpratacağını söyleyen Platform üyeleri, pazar esnafı ve müşterilerini fikir ve deneyimleriyle Kültürpark Platformu’na katkıda bulunmaya çağırdı. Pazarda dağıtılan broşürde bir yandan Kültürpark’ın boş bir alan olmadığı İzmir için taşıdığı değer anlatıldı diğer yandan üretici pazarlarına, kooperatiflere ve kadın emeğine desteğin altı çizilip şu görüşlere yer verildi:  
  • Kültürpark Platformu üretici pazarlarını, üretici ile tüketicinin aracısız buluşmasını, örgütlenmelerini, kadın emeğinin hak ettiği değere kavuşmasını destekliyor.
  • Kültürpark Platformu üretici pazarlarının bu iş için düzenlenmiş gerçek pazar alanlarına kurulmasını öneriyor.
  • Kültürpark Platformu üretici pazarlarının her semtte olmasını, İzmir’in tüm pazar alanlarında haftanın en az bir günü kurulmasını istiyor.
  • Kültürpark Platformu tarım emekçilerinin her semtte, İzmir halkının alıştığı pazar yerlerinde, çok daha fazla tüketici ile buluşmasını istiyor. Broşürde “Kültürpark’ın boş bir alan olmadığı, 420 dönüme yayılmış, kültür, sanat, spor, dinlenme, eğlence ve sosyal tesisleriyle zaman içinde kendi ekolojisini de oluşturmuş özel bir yeşil alan olduğu; İzmir’in geçmişiyle bütünleşmiş, tarihi ve doğal bu sit alanının, koruma amaçlı imar planı hazırlanmadan yeni işlevlere yer verilemeyeceği; 85 yıl önce geleceği görebilenlerin yarattığı bu hazinenin tarihiyle, yapılarıyla, anılarıyla özel bitki ve hayvan varlığıyla bizden sonraki kuşaklara daha da değerli bir şekilde teslim etme sorumluluğumuz olduğu; her türlü mega, ultra, süper projelerden, fuarlardan ya da ticari faaliyetlerden uzak tutulması gerektiği; İzmir’in merkezinde Kültürpark dışında nefes alınabilecek başka bir alan olmadığını; Kültürpark’ın park olduğunu, pazar yeri olmadığını anımsatmak isteriz” dendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz