Kılıçdaroğlu, MEB’e alınmadı!

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne geldi. Kılıçdaroğlu, kapıların kilitli olduğu bakanlığa alınmadı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: ”Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, bir kişin hakkı gasp ediliyorsa ve sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en insani görevimdir. Nerede torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında yüksek puanlar alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiği gördük. Bu ülkeye yazık günah. Daha düne kadar mülakatlarda ‘artı eksi üç puan verilecektir’ şeklindeki uygulama neden terk edildi. TÜGVA’dan TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?”

‘Bu şeytanlarla hesaplaşmak benim namus borcumdur’

-Haksızlık hukuksuzluk var. Mahkemelere gidenlerin mağduriyetleri tescillendi. Hayatın olağan akışına aykırı puanlama yaparsanız -dürüst bürokratları ayırıyorum- şurada oturanların yatacak yeri yoktur. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Haksızlığa uğradığı düşünen bütün arkadaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlara daha önceden de söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Haksız karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur. Sarayın talimatıyla iş yapanları muhatap almam. Asıl hedefim sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır.” Öte yandan MEB'den, 15 bin öğretmen atamasında yapılan sözlü sınava yönelik CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama yapıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS'de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar" ifadeleri hatırlatılarak, “Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz” açıklamasında bulunuldu.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz