Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri: Belediye ücretsiz yemek dağıtacağı kamyonların plakasını bildirseydi izin verirdik

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmak istenen yemek servisinin Katip Çelebi Üniversitesi tarafından okula alınmaması sebebiyle öğrenciler dışarıda toz toprak içinde yemek yemek zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı. Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’nin yemek kamyonlarının plakalarının bildirilmediğin belirterek, “Bir sabah ansızın gelmişler. Burası resmi bir kurum. Bildirim yapsalardı elbette öğrenciler için getirilen ücretsiz yemekler için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kampüsün ortasında yer gösterirdik” dediler.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmak istenen yemek servisinin Katip Çelebi Üniversitesi tarafından okula alınmaması sebebiyle öğrenciler dışarıda toz toprak içinde yemek yemek zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı. Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’nin yemek kamyonlarının plakalarının bildirilmediğin belirterek, “Bir sabah ansızın gelmişler. Burası resmi bir kurum. Bildirim yapsalardı elbette öğrenciler için getirilen ücretsiz yemekler için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kampüsün ortasında yer gösterirdik” dediler. Kampüs içinde belediyenin ücretsiz yemek dağıtımında hiçbir sorun yaşanmadığını hatırlatan Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Ama yıl bize hiçbir bildirimde bulunmadılar. İzin yazısına gerek duymadılar. Bize kamyonların plakalarını vermedikleri için doğal olarak kampüs içine almadık. Onlar da üniversitenin Balatçık Kapısı’nda dağıtmışlar. Ellerinde belediye olanakları var. Toz toprak içinde öğrencilere yemek vereceklerine orayı çok daha iyi şekilde de düzenleyebilirlerdi.” BİZİMLE KOORDİNELİ YAPMALIYDILAR Bu konuda kendileriyle mutlaka görüşmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, “Yemek dağıtımını bizimle koordineli şekilde yapmalılar. Bizde ikinci öğretim yok. 16.00’dan sonra yemek dağıtmanın da anlamı yok. Yani sabah çorba dağıtılması çok daha isabetli olur. Ayrıca biz 6 TL’ye 4700 öğrencimize yemek veriyoruz. Bunu de veremeyenlere yemeği ücretsiz sunuyoruz” ifadelerini kullandı. ÖĞRENCİLER İZBAN DURAĞI MAĞDURU Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri ayrıca öğrenci ve öğretim üyelerinin en büyük sorunlarından birinin İZBAN durağı olduğunu hatırlatarak, “Defalarca başvurmamıza rağmen belediye yetkilileri, kampüse yakın bir İZBAN durağı yapmadılar. Öğrenciler 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na başvurduk. Durağı Ulaştırma Bakanlığı yapacak” bilgisini verdi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz