Kağıt toplayıcıları o aday adayının ismini çuvallara yazdı

İzmir'de atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan geri dönüşüm işçileri, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Evren Laçin (İzmir Seyyar Satıcılar ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı)'i mecliste görmek istediklerini belirttiler. Laçin'e destek vermek için kağıt topladıkları çuvalların üstüne adını yazdılar.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Seçim takvimi uyarınca siyasi partiler milletvekili aday listelerini Pazar günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek. Siyasi partilerde bir yandan aday listelerini belirlemek için yoğun çalışma yürütülürken, milletvekili aday adaylarına destek verenlerin kulis trafiği sürüyor.  İzmir'de geri dönüşüm işçileri bugüne kadar yaşadıkları sorunları duyuramadıklarını belirterek İzmir Seyyar Satıcılar ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin'i mecliste görmek istediklerini dile getirdiler.
1881 Televizyonu'nda gazeteci Semra İğtaç'ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Evren Laçin: "Güvencesiz olarak çalışan  sokaktaki arkadaşlarımız  kendilerinden biri olarak bizi gördükleri için adımızı ekmek teknelerine yazmışlar. Kendi adıma sokaklar adına çok mutlu oldum. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Kemal  Kılıçdaroğlu için  İstanbul'daki sokak satıcıları kardeşlerimizin el arabalarının üzerine yazdıkları "Ben geliyorum Kemal" yazılarıyla bu eylem sosyal medyada ilk gündem oldu. Arkadaşlarımız buradan esinlenmişler. Evren Laçin''e nasıl destek oluruz diye düşünmüşler. Çok gururlandım. 6 .5 milyon seyyar esnafın mecliste sesi olacağıma inanıyorum." dedi.
"Sesimiz Evren Laçin" yazısını el arabasının üzerine yazan kağıt toplayıcısı  Osman Yaptıterek "Hiçbir milletvekili aday adayı olan biri şimdiye kadar bana gelip sarılmadı. Evren Laçin  bizden biri mecliste sesimiz olsun. Bizim haklarımız hep gasp edildi. Haklarımıza sahip çıkılsın istiyoruz. Aday Listesinde ismi  mutlaka almalı" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz