İzmir yüksek riskli iller arasında yer aldı: Kahvehane ve restoranlar açılacak, okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12 sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kentlerde yeni normalleşme tedbirlerinin risk durumlarına göre uygulanacağını açıkladı. Buna göre kentler Mavi(Düşük riskli), sarı(orta riskli), turuncu(Yüksek riskli) ve kırmızı(Çok yüksek riskli) şeklinde dört bölgeye ayrıldı. Ege İllerinden İzmir turuncu rengi ile yüksek riskli iller arasında yer aldı. Balıkesir çok yüksek riskli, Muğla yüksek riskli, manisa, Aydın ve Denizli orta riskli iller arasında yer aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kentlerde yeni normalleşme tedbirlerinin risk durumlarına göre uygulanacağını açıkladı. Buna göre kentler mavi (Düşük riskli), sarı (Orta riskli), turuncu (Yüksek riskli) ve kırmızı (Çok yüksek riskli) şeklinde dört bölgeye ayrıldı. Ege İllerinden İzmir turuncu rengi ile yüksek riskli iller arasında yer aldı. Balıkesir çok yüksek riskli, Muğla yüksek riskli, Manisa, Aydın ve Denizli orta riskli iller arasında yer aldı. Buna İzmir’in yeni normal kuralları da yüksek riskli iller göre olacak. İzmir’de pazar günü ve hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Okul öncesi, ilkokul, 8 sınıf ve 12. Sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Tüm sınıflarda sınavlar yüz yüze olacak. Lokanta, restoran, kahvehane gibi yerler 07.00 ile 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile açılacak. Halı sahalar sabah 07.00-19.00 arası devam edecek. Kamunun tüm çalışma saatleri normale dönecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasakları devam edecek ama esnetilecek. Sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının genel kurulları katılım 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacak.   İşte Türkiye'nin risk haritası: DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ) Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli (mavi) iller oldu. ORTA RİSKLİ (SARI) Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU)
İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu. ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI) Covid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz