İzmir ve Ege'de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı: Haftanın ilk gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Ege için sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan değerlendirmeye göre bugün Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir ve Ege illerinde haftanın ilk günü olan pazartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yağışın çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Muğla, Manisa'nın batısı ve İzmir ile Aydın çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUZEY EGE’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Kuzey Ege’de rüzgarın, dün öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz