İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Obuz’dan Koronavirüs ile mücadele için önemli çağrı: Tanı yetkisi üniversite hastanelerine de verilmeli

Koronavirüs tanısını koyma yetkisinin sadece Ankara’daki Halk Sağlığı Kurumu’na verildiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, ”Bu güne kadar sadece 2 bin örneğe bakıldı. Belki de daha fazla hasta popülasyonu var ama tanı konmasındaki sınırlama nedeniyle anlaşılamıyor. Bu yüzden Ege Üniversitesi gibi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi büyük kentlerdeki sağlık kurumlarına tanı koyma yetkisi verilmesi gerekir” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Çin’den yayılan ve tüm dünyayı saran Koronavirüs’ün Türkiye’de  de görüldüğünü açıklamasından sonra gözler tanı merkezine çevrildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz Korona Virüs tanısını koyma yetkisinin sadece Ankara’daki Halk Sağlığı Kurumu’na verildiğini belirterek, bu yetkinin büyük kentlerdeki üniversite hastanelerine de verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de tek bir merkezde tanı yapılabildiği için bu güne kadar sadece 2 bin örneğe bakıldığını ifade eden Obuz, “Belki de daha fazla hasta popülasyonu var ama tanı konmasındaki sınırlama nedeniyle anlaşılamıyor. Bu yüzden Ege Üniversitesi gibi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi büyük kentlerdeki sağlık kurumlarına tanı koyma yetkisi verilmesi gerekir. Üniversite hastanelerimiz bu hem teknik hem de tecrübe olarak bu konuda yeterlidir” dedi. [caption id="attachment_14649" align="alignright" width="300"] Prof. Dr. Funda Barlık Obuz[/caption] Tıp Bayramı etkinliklerinin kalan bölümü iptal Korona virüs nedeniyle Tıp Bayramı etkinliklerinin kalan bölümünü iptal ettiklerini de açıklayan Prof. Obuz şöyle konuştu: “Sadece Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacağız. Kalabalık etkinlerden bu dönemde uzak durulması gerekiyor. Toplu taşım araçlarında özellikle hastaların maske takması önemli. 70-80 yaş üzerindekiler özellikle daha da dikkat etmeli. Yüzey temizliklerine önem verilmeli. Eller sık sık en az 20 saniye yıkanmalı. Bol sıvı içilip, uykuya dikkat edilmeli. Toplu çalışılan yerler sık sık havalandırılmalı.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz