İzmir Milletvekili Serter’den AKP’ye “bedava”lı eleştiri

TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde Savunma Sanayi Başkanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “bedava” vurgulu bir konuşma yaptı. Serter, AKP’nin tüm iktidarı boyunca ülkenin savunma sanayisinin en temel değerlerini “bedava”ya harcadığını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

“Şimdi sizlere her şeyiniz para olmuşken bedava bir konuşma yapıp geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarmak istiyorum. Alışkın değilsiniz biliyorum, endişelenmeyin! Dinlemesi bedava” diyerek sözlerine başlayan İzmir Milletvekili Serter, madde madde hükümetin savunma sanayi politikalarını eleştirdi.

Askeri okulların, harp okullarının “bedava”ya yok edildiğini söyleyen Serter, “Hemen hatırlatalım, büyük bir kısmı, o günkü ortağınıza teslim edilmiş olan, Osmanlı’dan gelip Cumhuriyetimizle taçlanan ve bizlere yadigâr kalan askeri okullarımız el birliğinizle yok edildi. Harp okullarımız, Kuleli Askeri lisemiz, Maltepe Askeri lisemiz, Deniz Kuvvetlerimizin Heybeliada’daki güzelim okulu, bu okullar nereye kayboldu? Bedavaya yok oldular” dedi.

“Gizli ortaklığınızda her şeyi bedavaya yaptığınız günlerdi” diyerek darbe girişimi öncesi yapılan uygulamaları hatırlatan Serter, “Niye açtınız kozmik odayı? Neler yapıldı orada? Nelerin yok edilmesine göz yumdunuz? Hatırlayın, o zamanki gizli ortağınızla her şeyi bedavaya yaptığınız günlerdi” diyerek AKP’ye sert eleştirilerde bulundu.

Tüm bu uygulamaların sonrasında ipin ucunun kaçtığını söyleyen Serter, “Ülkenin geleceğini şekillendiren ve size kadar savunma sanayisinin başarısının temeli olan araştırma ve geliştirme sistemini yok edilmesine sıra geldi” diyerek AKP’nin 17 yıllık uygulamalarını eleştirdi.

“ASELSAN ve HAVELSAN ne oldu?”

Savunma sanayimizin can damarları olan ASELSAN, HAVELSAN gibi Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde gelişen, güçlenen ve bir çok projeye imza atmış olan şirketlerin Hayra Davet Vakfı’na teslim edildiğini öğrendiklerini söyleyen Serter, “Peki Cumhuriyet’ten bugüne bütün askeri değerleri korumak amacıyla kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nı bugünkü durumuna nasıl getirdiniz?” diye sordu.

Gelinen noktada, savunma sanayisine yatırım yapılmadığını itiraf edenin bizzat Cumhurbaşkanı olduğuna vurgu yapan Serter, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Erdoğan, Türk savunma sanayisinin önemli bir fabrikası olan Tank ve Palet fabrikasının atıl bir konuma getirildiğini bizzat söylemiştir. Katarlılara bilabedel peşkeş çekmiştir! Yine bedavaya! Bu söylediklerimi Yüce Meclisimizin değerli üyelerinin yorumlarına bırakıyorum! 17 yıldır, size ve yandaşlarınıza Türkiye’nin tüm kaynakları bedava! Ama milletimize hava ve bulut bile vergiyle parayla!”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz