İzmir’de büyük sağlık skandalı: Hiç gitmediği hastaneden, hakkında “Unipolar Depresyon” raporu verildi, doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Karşıyaka’da yaşayan B.Ç isimli kadına Torbalı Devlet Hastanesinden “Unipolar Depresyon” raporu verildiği İzmir Bölge İdare Mahkemesi kararıyla ortaya çıktı. Mahkeme, raporu veren doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatılması kararı verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
EGELİ GAZETE-İzmir Bölge İdare Mahkemesinin kararı büyük bir sağlık skandalının yaşandığını ortaya çıkardı. Karşıyaka’da yaşayan B.Ç isimli kadına haberi olmadan Torbalı Devlet Hastanesinden “Ünipolar Depresyon” raporu verildiği, belirlendi. Ayrıca hastalıkla ilgili ilaçlar da yazıldığı ve eczaneden alındığı da ifade edildi. Raporu veren doktor hakkında soruşturma başlatılarak dosyası Cumhuriyet Savcılığı ve Torbalı Kaymakamlığına gönderildi. O hastaneye hiç gitmedim, o doktoru hiç görmedim Mahkeme kararında yer alan ifadesinde B.Ç, “Torbalı Devlet Hastanesine hiç gitmedim. Raporu veren doktoru da hiç görmedim ve tanımam. E-Devlet uygulamasına girdiğimde hakkımda rapor yazıldığını gördüm. Hatta bu rapora dayanarak ilaçlar yazıldığını ve eczaneden de alındığını tespit ettim” dedi. İddialar somut olaylara dayanıyor İzmir Bölge İdare Mahkemesi kararında, “Müşteki iddiasının somut olaylara dayandırıldığı, raporda yazılı ilaçların alındığı eczacı ile görüşülmesi, İlaçların kim tarafından teslim alındığının belirlenmesi gerekir. Buna ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesi. Evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlenip işlenmediği de araştırmalıdır. Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte yeterli ve makul şüphe bulunduğu sonucuna varıldı. Açıklanan nedenlerle raporu veren doktor hakkında soruşturma izni verilmesine,  dosyanın Torbalı Kaymakamlığı tarafından yetkili Cumhuriyet Savcılığına derhal gönderilmesine kesin olarak karar verildi” ifadeleri dikkat çekti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz