İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr Kocaman: 17 günlük kapanmada kreşler, okullar olmayacak, Covid ile savaşan sağlık çalışanlarının çocuklara ortada kalacak

Bakanlar Kurulu kararı ile 30 Nisan Cuma günü ile 17 Mayıs tarihleri arasında COVİD-19 tedbirleri çerçevesinde tam kapanma uygulanacak. Ancak bu sürede sağlık tesislerinde salgınla mücadele eden çalışanların çocukları için hiçbir tedbir alınmadığı ortaya çıktı. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, “Sağılıkçıların çocukları ne olacak? Pandeminin başından beri ön safta covidle çarpışan, hemşire, yardımcı sağlık personeli ve doktorların kreş ve okullar kapanınca çocukları bizlerle cephede savaşa devam mı edecek?” diye sordu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Bakanlar Kurulu kararı ile 30 Nisan Cuma günü ile 17 Mayıs tarihleri arasında COVİD-19 tedbirleri çerçevesinde tam kapanma uygulanacak. Ancak bu sürede sağlık tesislerinde salgınla mücadele eden çalışanların çocukları için hiçbir tedbir alınmadığı ortaya çıktı. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, “Sağılıkçıların çocukları ne olacak? Pandeminin başından beri ön safta covidle çarpışan, hemşire, yardımcı sağlık personeli ve doktorların kreş ve okullar kapanınca çocukları bizlerle cephede savaşa devam mı edecek?” diye sordu. Yeni genelge ile okul ve kreşler de kapalı Yeni gelen tam kapanma genelgesinde okullar ve kreşlerin kapanacağının belirtildiğini hatırlatan Kocaman, “ Çalışan personelin akibeti düşünülmedi. Anneanne , babaanne, eş ,dost ve akraba yardımıyla çocuklarının bakımını sağlayacak olan personel , bu sorunu nasıl çözeceğini kara kara düşünüyor. Çocuklarının bakımını üstlenecek kişiler için evleri ve bahsi geçen kişilerin evleri arası güzergahlar için izin belgesi çıkartamıyorlar. Kaymakamlıklarda bu nedenle uzun kuyruklar oluştu. Sağlıkçılar gece boyu uyumadı. Bugün kaymakamlıklardan talepleri geri çevrilince ne yapacaklarını bilmez halde alternatif çözüm arayışları içine girdiler. Acilen genelgede sağlık çalışanlarının çocuklarına bakmakla yükümlü kişiler izne tabi tutulmalı. Ya da sağlıkçılar çocuklarını bakılacak yerlere götürüp getirme hakkına sahip olmalı, çocukları seyahat yasağından muaf tutulmalıdır” dedi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz