HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldı, HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili yargı kararı da TBMM Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürüldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. İddianame, Yüksek Mahkeme'ye gönderildi. İddianamede, "HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları" belirtildi.

Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü   

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili yargı kararı TBMM Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürüldü. Karara tepki gösteren Gergerlioğlu, Genel Kurulu terk etmeyeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili yargı kararı okunarak milletvekilliği düşürüldü. Karar okunurken ellerinde Gergerlioğlu’nun fotoğraflarının olduğu dövizler bulunan HDP milletvekilleri sıralara vurdu. Meclis Başkanvekili Celal Adan kararın okunmasından sonra oturuma ara verdi. Milletin oyuyla geldiğini ve Genel Kurulu terk etmeyeceğini söyleyen Gergerlioğlu, kararın okunmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu öne sürdü.

Daha sonra oturumu açan TBMM Başkanvekili Adan, Gergerlioğlu’nu dışarıya davet etti. Gergerlioğlu salondan çıkmamakta ısrar edince Adan tekrar ara vererek, grup başkanvekillerini çağırdı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz