Hamdi Ağabey’i kaybettik

İzmir basını bugün acı bir haberle sarsıldı. İzmir’in duayen gazetecilerinden Hamdi Türkmen hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Türkmen’in acı kaybı İzmir basınında büyük üzüntüye neden oldu. Yeni Asır Gazetesi’nde muhabirlik, haber müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulunan Türkmen Yeni Gün Gazetesi’nin de kurucusuydu. Sabah ve Milliyet Gazetelerinin Ege Temsilciliği görevlerinde de bulunan Türkmen 35 yıldır çeşitli gazetelerde köşe yazarlığına da devam ediyordu. Türkmen Göztepe Spor Kulübü’nde de Başkanlık ve yöneticilik görevinde de bulunmuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir basını bugün acı bir haberle sarsıldı. İzmir’in duayen gazetecilerinden Hamdi Türkmen hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Türkmen’in acı kaybı İzmir basınında büyük üzüntüye neden oldu. Yeni Asır Gazetesi’nde muhabirlik, haber müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulunan Türkmen Yeni Gün Gazetesi’nin de kurucusuydu. Sabah ve Milliyet Gazetelerinin Ege Temsilciliği görevlerinde de bulunan Türkmen 35 yıldır çeşitli gazetelerde köşe yazarlığına da devam ediyordu. Türkmen Göztepe Spor Kulübü’nde de Başkanlık ve yöneticilik görevinde de bulunmuştu. Hamdi Türkmen'in cenazesinin 8 Ağustos pazartesi günü şu programla  kaldırılacağı açıklandı. 11.00 İGC Basın Merkezi Tarihi Havagazı Fabrikası Yerleşkesi 12.00 Göztepe Spor Kulübü Kulüp Binası Önü 13.22 Öğle namazı Karataş Hamidiye Camii
Hamdi Türkmen kimdir?
Hamdi Türkmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam Gazetesi'nin İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak çalıştı. 1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın Gazetesi İzmir bürosunda Yazı müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe Yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi. Bir süre Yenigün Gazetesi’ni çıkardı. Milliyet Gazetesi'nde Ege Temsilciliği ve köşe yazarlığı yaptı. Meslek hayatına Dokuz Eylül Gazetesi'nde köşe yazarı olarak devam etmekteydi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz