Elon Musk'ın 5 aydaki büyük kaybı

Elon Musk'ın 5 ayda 24 milyor dolar kaybettiği öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Global çapta teknoloji devi firmaların sahipleri ve CEOları son dönemde en çok kazananlar arasında yer alıyorlar. Ancak pandemi sonrası dönemde umduğunu bulamayan tekno zenginler, kayıplar yaşamaya başlamışlardı.

Bunların başında ise Tesla, SpaceX gibi devasa firmaların sahibi Elon Musk geliyor. Musk, Twitterı satın alması ile birlikte başlayan süreçte, hem para hem de itibarını büyük ölçüde kaybediyor.

44 MİLYAR DOLARA ALMIŞTI YARISINDAN FAZLASI ERİDİ

Twitterı 2022 yılının kasım ayında 44 milyar dolara satın alan ve CEOsu olan Elon Musk, sosyal medya şirketinin çalışanlarına yaklaşık 20 milyar dolarlık bir değerlemeyle hisse senedi hibeleri teklif etti. Muskın Twitter personeline gönderdiği e-posta ile bunu açıkladığı belirtildi. Bu durum ise Muskın sosyal medya platformunu satın almak için ödediği 44 milyar doların yarısından fazlasının buharlaştığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz senenin sonundan bu yana değer kaybeden ve birçok özelliğini paralı hale getiren Twitter için Elon Musk, aralık ayında Twitterın 2023te "kabaca nakit akışı başabaş noktası" olma yolunda ilerlediğini, çünkü en iyi reklamverenlerin milyarderin devralınmasından sonra sosyal medya platformundaki harcamalarını azalttığını söylemişti.

TEKNOLOJİ DEVLERİNİN EN ÇOK KAYBEDENİ OLMUŞTU

Teknolojinin önde gelen milyarderleri için pandemi sonrası dönem zor geçiyor. Özellikle 2022de büyük kayıplar yaşayan tekno devler, şirketlerinden işten çıkartmalara başlamıştı. Bu dönemde en büyük kaybı yaşayan ise Elon Musk olmuştu. Twitterı aldığından bu yana birçok eleştiri ile karşı karşıya kalan Muskın kaybı devam ediyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz