Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı: İzmir’in de içinde bulunduğu 30 büyükşehirde Pandemi Kurulu oluşturulacak, yurtdışı uçuşları tamamen durduruldu, özel sektörde de esnek çalışmaya geçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs(Kovid 19) tedbirleri ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda yeni tedbir paketini hayata geçirmeye karar verdik. Hepsi halkımızın huzur ve geleceği için. 30 büyükşehirde valiliklerin başkanlığında pandemi kurulları oluşturulacak” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs(Kovid 19) tedbirleri ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda yeni tedbir paketini hayata geçirmeye karar verdik. Hepsi halkımızın huzur ve geleceği için. 30 büyükşehirde valiliklerin başkanlığında pandemi kurulları oluşturulacak” dedi. Erdoğan’ın açıkladığı kararlar şöyle: 1-Şehirler arası seyahatler valilik izni ile. 2-Özel sektörde de minumum personelle esnek çalışma. 3-Toplu taşımada seyrek oturma. 4-Piknik alanları, ormanlar, ören yerleri gibi alanlar kapalı. Hafta içi de bir arada olmayacak. 5-Asreklerimiz 14 gün karantinada tutulacak. 6-Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdi. 7-Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturulacak. İlave tedbirler. 8-Bu tedbirlerin İstanbul, Ankara, İzmir Kocaeli gibi 30 büyük şehirde titizlikle uygulanacak. Hastalığın giderek yaygınlaştığını belirten Erdoğan, “Daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir sürece girdik. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ne kadar sıkı tutarsak o kadar başarılı oluruz. Rehavete de paniğe de katılmayacağız. Bir yandan biz devlet olarak her türlü tedbiri alacağız. Diğer yandan da vatandaşlarımız bireysel tedbiri alacak. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. 100 milyar liralık bir tedbir paketi ortaya koyduk” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiye bu salgına olabilecek en hazırlıklı biçimde yaygınlaştı. Pekçok konuda kendi kendine yeterli olmanın avantajını yaşıyoruz. İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Her iki alanda üretim ve tedarik zincirleri aralıksız çalışıyor. Test kiti, eldiven gibi ürünleri kendimiz üretiyoruz. Nüfusuna göre en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesiyiz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz