Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İzmir’in de içinde bulunduğu 30 büyük şehre giriş ve çıkışlar yasaklandı, 20 yaşın altındakiler de sokağa çıkamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Ülkemizin tamamında sokağa çıkma yasağını 20 yaş altı için de getiriyoruz. 1 Ocak 2000 ve altı da sokağa çıkamayacak. Bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Gıda ve ilaç, temizlik maddesi gibi zorunlu araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak. Transit geçişler devam edecek. İlk etapta 15 gün. Olacak.  Toplu bulunan alanlarda herkes maske takacak. Türkiye genelinde insan hareketliğini azaltacak  ilave tedbirle İl Pandemi Kurulunca alınacak” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Ülkemizin tamamında sokağa çıkma yasağını 20 yaş altı için de getiriyoruz. 1 Ocak 2000 ve altı da sokağa çıkamayacak. Bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Gıda ve ilaç, temizlik maddesi gibi zorunlu araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak. Transit geçişler devam edecek. İlk etapta 15 gün. Olacak.  Toplu bulunan alanlarda herkes maske takacak. Türkiye genelinde insan hareketliğini azaltacak  ilave tedbirle İl Pandemi Kurulunca alınacak” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Bilim Kurulumuz alınması gereken tedbirleri bize bildiriyor. Biz de kararları alıyoruz ve uygulamaya geçiriyoruz. Milletimizden beklentimiz her bireyin kendi karantinasını kendi oluşturmasıdır. Sayısı az da olsa uymayanlar var. Gönüllü olan kurulları zorunlu hale çevirmemiz gerekiyor. Kararlarımıza yenilerini ekledik.”    

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz