Böyle Korona testi sağlıklı olanı da hasta eder

Koronavirüs (PCR) testi yaptırmak için bekleyen hastalarla, sağlıklı kişilerin aynı alanda bekletilmesi tepki çekti. Türkan Özilhan Hastanesi’nde çekilen görüntüler durumun vahimliğini ortaya koydu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

İki yıldır tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan Koronavirüs salgınında tüm çabalara rağmen sonbaharın gelmesiyle can kaybı ve vaka sayısı endişe verici boyutlarda artışa geçti. Sağlık Bakanlığı bir yandan tedbir konusunda çağrı üzerine çağrı yaparken İzmir’de Koronavirüs (PCR) testleri için hastanelere gelen hastalık belirtisi gösteren ya da göstermeyen herkesin aynı ortamda saatlerce bekletilmesi tepki çekti.

En az iki saat aynı yerde

İş başvurusu yapacaklar, seyahate çıkacaklar, ameliyat olacaklar, aşısı tamamlanmamış öğretmenler olmak üzere hasta olmayan binlerce insanın her gün belirti gösterenlerle aynı yerde en az iki saat PCR testi için kalmak zorunda kaldığı vurgulandı.

Sağlık çalışanları da rahatsız

Türkan Özilhan Hastanesi’nde çekilen görüntüler hastalarla, tedbir amaçlı PCR testi yaptıranların 100-150 kişinin yan yana beklediğini gösterdi. Bu duruma sağlık personelinin de itiraz ettiği, ancak bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunmadığı ifade edildi.

Havaların soğumasıyla durum daha da vahim hale gelecek

Aynı sırada beklemek zorunda kalan vatandaşlar, “Hiçbir hastalık belirtesi göstermediğimiz halde çeşitli nedenlerle PCR testi yaptırmak zorunda kalıyoruz. Ancak hastalık belirtisi gösterenlerle aynı yerde test yapmak zorunda kalıyoruz. Yüzlerce kişi aynı yerde. Öksürenler, hapşıranlar oluyor. Bu ortamda sağlıklı olanlara da Koronavirüs bulaşır. Bu konuya mutlaka bir çözüm bulunmalı. Havaların soğumasıyla, durum daha da vahim hale gelecek” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz