Bakanlık 600 ton asbestli Brezilya gemisinin Aliağa’da sökümüne izin verdi, Başkan Soyer hukuki mücadele başlatacaklarını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 600 ton asbest bulunan NAe São Paulo uçak gemisinin Aliağa’da sökümü için şartlı izin verildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın üzerinde 600 ton asbest bulunan Brezilya gemisine Aliağa'da sökümü için şartlı izin verdiğini öğrendim. Kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimse kuşkusu duymasın” ifadelerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 600 ton asbest bulunan NAe São Paulo uçak gemisinin Aliağa’da sökümü için şartlı izin verildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın üzerinde 600 ton asbest bulunan Brezilya gemisine Aliağa'da sökümü için şartlı izin verdiğini öğrendim. Kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimse kuşkusu duymasın” ifadelerini kullandı. 32 bin 800 ton ağırlığında Brezilya basınına yansıyan bilgilere göre 32 bin 800 ton ağırlığındaki ve 265 metre uzunluğundaki NAe São Paulo 1960 yılında denize indirildi. 1963-2000 yılları arasında Fransa donanmasında görev yaptı ve Fransa’nın nükleer testlerine katıldı.  2000’de Brezilya’ya satıldı.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz