65 yaş yaşlılık aylığı 2023'de ne kadar oldu?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte pek çok kalemde ücret değişikliği oldu. 2023 asgari ücretin değişmesiyle birlikte yaşlılık aylığının ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, 2023 yaşlılık maaşı ne kadar oldu? 65 yaş aylığı ödeme tarihi açıklandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Halk arasında yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığının ne kadar olduğu maaş alanlar ve yakınları tarafından merak ediliyor. Belirlenen şartları yerine getiren ve herhangi bir geliri olmayan 65 yaş üstüne yaşlılık maaşı ödeniyor. Muhtaçlık sınırının altında geliri olan ve bu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler, başvuru yaptıktan sonra şartları karşılaması durumunda yaşlılık maaşı ödemelerinden faydalanabiliyor.

65 YAŞ AYLIĞI 2023 YILINDA NE KADAR OLACAK?

65 yaş aylığı hesaplanırken memur maaşı değil asgari ücret dikkate alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti %54,66 zam ile birlikte 8 bin 506 TL olarak açıklamıştı. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterdi. 2023 yılında Yeni 65 yaş aylığı 2604 lira oldu.

YAŞLILIK MAAŞI HANGİ AYLARDA YATACAK?

Yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı ödemeleri bir yılda Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında olmak üzere üçer aylık dönemler halinde hesaplara yatırılmaktadır. Yaşlılık maaşı ödemeleri her ay yapılmaz.

YAŞLILIK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

-65 yaşını doldurmuş olan,

-Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

-Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

-2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Ocak ayı tediye ödeme tarihi 2023! İlave tediyeler ne zaman yatacak? Resmi Gazete’de yayımlandı

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz