'Maliyet artışı' dediler, saç kesim ücretini 100 lira yaptılar

Fiyat artışları tüm işletmelerinin maliyetlerini yükseltirken, bunu müşterilerine yansıtan meslek erbaplarından birisi de berberler oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Erkek berberleri, ücretlerine yeni yıl sonrasında zam yaptı. İstanbul Berberler Odası’nın saç ve sakal kesimi tarifesi minimum 120 lira olarak uygulanıyor. Berberler, kendilerine gelen müşterilerinden saç ve sakal tıraşı için artık 100 lira istiyor.

Yüzde 30 zam

Geçtiğimiz yıl Bahçelievler’de 70 lira olan saç sakal tıraşı, yüzde 30 artışla 100 liraya çıktı.

Berberlere göre artış normal

Maliyetlerin arttığını belirten berberler ise zammın normal olduğunu söyledi.

"Oda tarifesinden daha uyguna kesiyoruz"

İstanbul Berberler Odası’nın saç ve sakal kesim fiyatını hatırlatan berber İrfan Çilo, Biz daha uygun bir fiyatla saç sakal kesimini 90-100 liradan yapıyoruz. Müşteriler yılbaşı sonrası ilk başta çok tepki verdiler ancak şu anda normal olduğunu düşünüyorlar. Zamlardan sonra müşterilerin tıraş olma zamanlarında aksaklık olmuyor. Bizim genelde müşterilerimiz sabit. Zammın nedeni ise giderlerimiz olan kira, kullandığımız ürünlerde yaşanan artışlar." dedi.

"Fön 40 lira"

Müşterilerinin zamdan şikayetçi olmadığını da dile getiren Çilo, diğer işlemlere ait rakamları, "Şu anda yeni yılda 40 lira, saç tıraşı 80 lira, fön 40 lira, saç düzleştirmesi 300, perma 400, buhar makinemizde 100 lira. şeklinde aktardı.

“Yapılan zammı çok bulmuyorum”

Yeni yılda berberlere yapılan zammı değerlendiren bir müşteri,“Yapılan zammı çok bulmuyorum. Saç tıraşı devamlı olduğumuz şey, gelmek zorundayız. Sakalı kendimiz halledebiliyoruz fakat saç öyle olmuyor. Yılbaşından önce 70 liraya oluyordum şimdi ise saç sakal 100  liraya oluyorum. diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz