Cazdan popüler müziğe İzmir’de sanat devleriyle dolu bir hafta

İzmir’in kültür ve sanat ajandası bu hafta yine rengarenk. Haftanın en özel etkinliği olan 31. İzmir Avrupa Caz Festivali. Festival 7 Mart’ta Ella Fitzgerald Gecesi ile başlayacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserde Ayşegül Yeşilnil solist olarak sahne alacak. Piyanoda Zafer Çebi, basta Nezih Yeşilnil, saksafonda Erdoğan Turanlı ve davulda Ferruh Arıç sanatseverlerle bir araya gelecek.
Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi Kadın Eğitim Projesi yararına gerçekleştirilecek Anjelika Akbar sevenleriyle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 5 Mart’ta Akbar, kendi bestelerinin yanı sıra ünlü kadın bestecilerden Eleni Karaindrou ve Eleonora Eksanişvili’nin eserlerini seslendirecek.
Popüler müziğin sevilen isimlerinden Sıla Gökhan Özen 8 Mart’ta Carnival Venue’de, Gökhan Özen 9 Mart’ta Ooze Venue hayranlarıyla buluşacak. 
Klasik müzik sevenler için İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Puccini’nin Ölümünün 100. Yılı Konseri’ni 8 Mart’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verecek. 
Tiyatro sevenleri de güzel bir program bekliyor. İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları Konak Sahnesi’nde Münasebetsiz, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde Majestik ve Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde de Hamlet’i oynayacak. Ahmetbeyli Çile Köyü Kadın Tiyatro Topluluğu da 5 Mart’ta Kuvay-ı Milliye Kadınları adlı oyunu sahneleyecek.